Overwatch Leaguessa hullunmylly: Suomalaiset ilman joukkueita, 10 pelaajaa lopettanut, kolmasosa vapaita agentteja... - Esports - Ilta-Sanomat

Peliliigassa hullun­mylly: Joukkueissa suur­siivous, suomalaisilla ei sopimusta, lopettamisia...

Overwatch Leaguessa viime kaudella pelanneista neljästä suomalaisesta kolme jatkaa pelaamista, mutta ovat ilman sopimuksia.

Jiri "LiNkzr" Masalin (vasen reuna), Jong-ryeol ”Saebyeolbe” Park ja Petja ”Masaa” Kantanen ovat tuttuja nimiä Overwatch-faneille.

13.10. 20:40

Overwatchin huippusarjassa on menossa parhaillaan melkoinen siirtomylly. Viime kauden pelaajista yli kolmasosa on tällä hetkellä ilman sopimusta.

Liigan neljäs kausi päättyi 25.9. Joukkueilla oli sen jälkeen viikko aikaa sorvata jatkosopimus tai pelaajat olisivat vapaita neuvottelemaan muiden kanssa. Pelaajat muuttuivat vapaiksi agenteiksi 9.10.

Syyskuussa kauden päättyessä 168:lla pelaajalla oli sopimus. Heistä reilu 100 eli melkein kaksi kolmasosaa on nyt vapaita agentteja.

Vapaita agentteja ovat kaikki liigan suomalaiset: Petja ”Masaa” Kantanen (viime kaudella Atlanta Reignissä), Jiri ”LiNkzr” Masalin (Houston Outlaws) ja Ilari ”Vestola” Vestola (Paris Eternal). Masalin on pelannut liigan jokaisella neljällä kaudella, Kantanen saavutti joukkueensa kanssa juuri hopeaa ja Vestola nousi liigaan kesäkuussa.

Viime kaudella suomalaisista pelasi lisäksi Riku ”Ripa” Toivanen (London Spitfire), joka ilmoitti hiljattain lopettavansa kilpailemisen pelissä. Viime kauden pelaajista Toivasen lisäksi on lopettanut yhdeksän muuta, joista tunnetuin on NYXL-joukkueessa menestynyt Jong-ryeol ”Saebyeolbe” Park.

Lue lisää: Petja ”Masaa” Kantasen joukkue taisteli hopealle – hurja nousu huippu­liigassa toi yli puoli miljoonaa euroa

Overwatch Leaguessa kilpailee 20 joukkuetta, ja kaikki ovat luopuneet vähintään yhdestä pelaajasta. Vapaat agentit voivat kuitenkin palata takaisin vanhaan joukkueeseensa, mikäli yhteisymmärrys syntyy myöhemmin.

Neljätoista joukkuetta on ilmoittanut päästäneensä siirtomarkkinoille vähintään puolet pelaajistaan. Vancouver Titans ja Los Angeles Valiant ovat toistaiseksi ilman yhtään sopimuspelaajaa.

Mestaruusjoukkue Shanghai Dragons on luopunut ainoastaan yhdestä varapelaajastaan. Kultajoukkue jatkaa muuten yhdessä ensi kaudelle.

Overwatch League -joukkueilla on pelissä omien väritysten mukaisia hahmojen ulkoasuja. Kuvassa kaikista pelaajista luopuneen Titansin ulkoasuja.

Kaikilla joukkueilla pitää olla vähintään viisi sopimuspelaajaa 3.1.2022. Minimivaatimus kokoonpanojen osalta on kuusi pelaajaa, joiden on oltava tiedossa ja sopimuksen piirissä 1.3.2022. Kausi alkaa näillä näkymin loppukeväästä.

Liigan seuraava kausi poikkeaa aiemmista merkittävästi, sillä se pelataan vielä julkaisemattoman Overwatch 2:n kehitysversiolla. Samalla joukkuekokoa on pudotettu pelissä kuudesta viiteen pelaajaan, kun toinen tankkipaikka on jätetty pois.

Lue lisää: Suosikkipeliin tulee merkittävä muutos – ”Muita pelaajia, jotka pelkäävät työnsä puolesta?”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?