Tässä ovat PGL Major Stockholm 2021:n kaikki joukkueet - Esports - Ilta-Sanomat

Tässä CS-majorin 24 joukkuetta – mukana vain yksi suomalais­pelaaja

Joonas ”doto” Forss on ainoa suomalainen, joka pelaa PGL Major Stockholmissa.

ENCE varmisti major-paikkansa juuri päättyneen IEM Fall -karsintaturnauksen kautta. Kuvassa joukkueen pelinjohtaja Marco ”Snappi” Pfeiffer.

11.10. 14:15

Vuoden suurin Counter-Strike-turnaus alkaa 26. lokakuuta Ruotsissa, kun PGL Major Stockholm 2021:n ensimmäinen lohkovaihe käynnistyy.

Kahden miljoonan dollarin arvoturnaus kerää yhteen 24 joukkuetta ympäri maailmaa. Suomalaisista mukana on ENCE, johon kuuluu Joonas ”doto” Forss.

ENCEn CS-joukkue vasemmalta oikealle: Marco ”Snappi” Pfeiffer, Joonas ”doto” Forss, Lotan ”Spinx” Giladi, Olek ”hades” Miskiewicz, Pawel ”dycha” Dycha ja Eetu ”sAw” Saha (valmentaja).

Majoriin osallistuvat joukkueet on ratkottu alueellisesti pelatulla karsintasarjalla, RMR:llä, joka päättyi sunnuntaina. Tukholmaan suuntaa maailman kärkinimiä, mutta myös useampi uusi haastaja.

Ennakkosuosikkeja ovat Natus Vincere, Gambit Esports, Ninjas in Pyjamas ja Team Vitality, jotka aloittavat ottelut suoraan toisesta vaiheesta.

Ensimmäistä kertaa majoreille etenivät espanjalainen Movistar Riders, tanskalaiset Heroic ja Copenhagen Games, venäläinen Entropiq, yhdysvaltalainen Evil Geniuses, sekä brasilialaiset Sharks Esports ja paiN Gaming.

Tunnetuista nimistä ilman kisapaikkaa jäivät Complexity, Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG sekä Fnatic. HLTV:n maailmanlistan sijojen 1–15 joukkueista Ruotsiin matkaavat kaikki paitsi OG, joka on listalla kymmenentenä.

PGL Major Stockholm on jaettu kolmeen vaiheeseen. Turnaus alkaa tiistaina 26.10. ja päättyy sunnuntaina 7.11. Ensimmäiset kaksi vaihetta pelataan suljettujen ovien takana, mutta turnaus huipentuu Avicii-areenalle eli entiselle Globenille suuren yleisön eteen.

Tukholman major-turnaus on jo pelin 16:s. Edellisen kerran major-mestaruudesta on pelattu syksyllä 2019 Berliinissä. Hallitseva mestari on tanskalainen Astralis, joka on voittanut edelliset kolme kertaa (London 2018, Katowice 2019, Berlin 2019).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?