TI10: Topsonin ja Matumbamanin joukkueet kohtaavat pudotuspelien avauskierroksella - Esports - Ilta-Sanomat

Jaossa esportsin suurin pää­palkinto – suomalaiset kohtaavat pudotus­pelien avaus­kierroksella

Topias ”Topson” Taavitsainen ja Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen kohtaavat pudotuspelien avauskierroksella.

Topias ”Topson” Taavitsainen (vasemmalla) ja Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen ovat molemmat maailmanmestareita. Heidän joukkuensa kohtaavat pudotuspelien avauskierroksella.

11.10. 11:47

Dota 2:n 34,5 miljoonan euron MM-turnaus The International huipentuu tällä viikolla pudotuspeleihin. Avauskierroksella nähdään suomalaisittain piinaava kohtaaminen.

Pudotuspelien ensimmäinen huippuottelu nähdään Topias ”Topson” Taavitsaisen OG:n ja Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen Team Secretin välillä. Ottelu pelataan tiistaina kello 12.30 alkaen, ja Yle näyttää sen suomeksi Twitchin lisäksi Yle Areenassa.

OG:n ja Secretin jännitysnäytelmä on osa ylempää kaaviota. Voittaja varmistaa top6-sijoituksen, mutta häviäjä joutuu alempaan kaavioon, jossa ei ole varaa yhteenkään tappioon.

Tältä näyttää pudotuspelikaavio:

Ennakkosuosikkeja ovat lohkovaiheen jälkeen kiinalaiset Invictus Gaming ja PSG.LGD, jotka voittivat lohkonsa. OG sijoittui A-lohkossa kolmanneksi ja Secret B-lohkossa toiseksi.

Lohkovaiheen suurin floppi oli läpi vuoden mainiosti pelannut Evil Geniuses, joka jäi A-lohkossa kuudenneksi. Joukkue aloittaa pudotuspelit puukko kurkulla Elephantia vastaan. Kotimatkalle joutuivat lohkovaiheen päätteeksi perulainen Thunder Predator ja brasilialainen SG esports.

Suomalaiset hakevat jatkoa vuonna 2017 alkaneelle mestaruusputkelle, joka alkoi Urpalaisen voitettua kisat osana Team Liquidia. Vuosina 2018 ja 2019 mestaruus meni OG:lle, johon kuuluivat Taavitsainen ja uransa jo lopettanut Jesse ”JerAx” Vainikka. Viime vuonna turnausta ei pelattu koronan takia.

TI:n voittaja palkitaan 15,7 miljoonalla eurolla, joka on esportsin historian suurin pääpalkinto. Turnaus pelataan Romanian Bukarestissa.

Lue lisää: Topias Taavitsaisen, 23, teini-iässä tekemä päätös johdatti hänet lopulta miljonääriksi – pari vuotta sitten pelitähden elämä mullistui

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?