Korona iski 40 miljoonan dollarin The Internationaliin – kahdessa Dota-joukkueessa tartuntoja, lippurahat palautetaan katsojille - Esports - Ilta-Sanomat

Joukkueissa korona­tartuntoja – 40 miljoonan dollarin turnauksen pelit tyhjille katsomoille, paikalle matkustaneet fanit raivoissaan

The International -peliturnaus on palkintorahassa mitattuna esportsin historian suurin, mutta korona on heittänyt kapuloita rattaisiin järjestelyiden osalta.

The International pelataan tänä vuonna ilman yleisöä. Sebastien ”Ceb" Debs (OG) saattaa jättää turnauksen väliin, mutta syynä ei ole yllättäen korona.

4.10. 14:28

Dota 2:n 40 miljoonan dollarin (34,45 miljoonaa euroa) MM-turnaus eli The International on kokenut isoja takaiskuja juuri ennen h-hetkeä.

Viikko ennen turnausta kiinalaisissa Team Aster- ja Invictus Gaming -joukkueissa todettiin useita koronatartuntoja. Turnausjärjestäjät PGL ja Valve eivät ole kommentoineet asiaa, joten toistaiseksi on epäselvää, miten tartunnat vaikuttavat turnaukseen.

Lue lisää: Koko joukkue sairastui koronaan – 40 miljoonan dollarin turnaukseen viikko aikaa

Koronatartuntojen kommentoinnin sijaan Valve ilmoitti sunnuntaina peruvansa pudotuspelien pelaamisen yleisön edessä. Yhtiö palauttaa rahat kaikille lipunostajille vain muutaman päivän varoitusajalla, koska Romanian koronatilanne on huonontunut merkittävästi viime viikkoina.

Valven mukaan yleisöä ei voida ottaa areenalle, koska pelaajien, lähetyskasvojen ja tuotannon turvallisuus on pakko taata. Ilmoitus on suututtanut Dota-fanit, joita on saapunut Romaniaan ympäri maailmaa.

Koronaongelmien lisäksi turnaus saattaa kokea vielä yhden takaiskun, kun edelliset kaksi kertaa mestaruuden vienyt OG-joukkue on kertonut huolestuttavia uutisia koskien Sebastien ”Ceb" Debsiä.

Debs joutui syyskuun lopulla äkilliseen silmäleikkaukseen, jonka takia hänen osallistumisensa turnaukseen on yhä epäselvää. OG on harjoitellut varmuuden varalta Team Liquidin ruotsalaispelaajan Michael ”miCKe” Vun kanssa, jos Debs joutuu seuraamaan turnausta kotoa.

OG, johon kuuluu Topias ”Topson” Taavitsainen, tavoittelee kolmatta peräkkäistä mestaruutta turnauksesta. Taavitsainen sanoi kesällä IS:lle turnauksen saattavan jäädä hänen viimeisekseen.

Lue lisää: Kevään taka­isku pisti Topias Taavitsaisen miettimään – tuleva MM-koitos voi olla viimeinen

Lue lisää: Topias Taavitsaisen, 23, teini-iässä tekemä päätös johdatti hänet lopulta miljonääriksi – pari vuotta sitten pelitähden elämä mullistui

The International alkaa torstaina neljä päivää kestävällä lohkovaiheella, mutta lohkojakoa ei ole vielä kerrottu. Pudotuspelit pelataan 12.–17. lokakuuta.

Turnaukseen osallistuu 18 joukkuetta ympäri maailmaa. Taavitsaisen OG:n lisäksi mukana on vuoden 2017 maailmanmestari Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen, joka pelaa Team Secretissä.

TI:tä ei pelattu viime vuonna lainkaan koronan takia. Tänä kesänä turnaus piti järjestää Tukholmassa, mutta maan koronarajoitusten takia se siirrettiin Romanian Bukarestiin ja loppuvuodelle.

Turnausvoittaja palkitaan esportsin historian suurimmalla pääpalkinnolla: 18,2 miljoonalla dollarilla eli noin 15,7 miljoonalla eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?