Petja ”Masaa” Kantaselle hopeaa Overwatch Leaguesta 2021 - Esports - Ilta-Sanomat

Petja ”Masaa” Kantasen joukkue taisteli hopealle – hurja nousu huippu­liigassa toi yli puoli miljoonaa euroa

Petja ”Masaa” Kantanen ja Atlanta Reign nousivat finaaliin vaikeimman kautta, mutta eivät lopulta mahtaneet mitään liigan ykkösjoukkueelle.

Petja Kantanen, 26, pelaa ammatikseen Overwatch-peliä.

26.9. 11:53

Suomalaisen kilpapelaajan Petja ”Masaa” Kantasen kausi Overwatch Leaguessa päättyi hurjan nousun jälkeen toiseen sijaan.

Kantasen edustama Atlanta Reign hävisi finaalin ennakkosuosikille Shanghai Dragonsille suoraan neljässä kartassa. Dragons sai voitosta vajaat 1,3 miljoonaa euroa ja Reign toisesta sijasta vajaat 600 000.

Kantasen ja Reignin kausi oli finaalitappiosta huolimatta loistava. Kauden neljässä cup-turnauksessa Reign ylsi neljän parhaan joukkoon kolmesti. 20 joukkueen runkosarjassa joukkue oli hienosti viides.

Pudotuspeleissä Reign hävisi ensimmäisen ottelun Chengdu Huntersille niukasti 2–3, mutta kisaformaatin takia joukkue sai toisen yrityksen alemmassa kaaviossa. Reign lähti pudotuspeleihin altavastaajana, mutta se ei näkynyt suorituksessa.

Reign otti alemmassa kaaviossa pakkovoitot Washington Justicesta (3-0), Los Angeles Gladiatorsista (3–2), edelliset kaksi kautta voittaneesta San Francisco Shockista (3–1) ja Dallas Fuelista (3–1) matkalla finaaliin.

Häikäisevästä noususta huolimatta Reignistä ei ollut finaalissa todellista vastusta Dragonsille. Kahdeksan korealaisen ja yhden kiinalaisen muodostama Dragons dominoi kautta alusta asti.

26-vuotias Etelä-Savon kasvatti Kantanen ponnisti maailmalle suomalaisen Team Gigantti -joukkueen kautta. Hän teki vuonna 2018 Euroopan Contenders-sarjassa vaikutuksen useisiin Overwatch League -joukkueisiin.

Ylen mukaan Kantanen sai kaudelle 2019 peräti viisi sopimustarjousta liigasta. Hän päätti valita uuden nimen Atlanta Reignin, joka oli yksi ensimmäisen ja toisen kauden välissä liigaan liittyneistä laajennusjoukkueista.

Kantanen on pelannut Atlanta Reignissä tähän mennessä kolme kautta. Hän on ollut alusta asti joukkueen avainpelaajia tukipelaajan roolissa. Nykyinen sopimus kattoi enää tämän kauden, mutta jatkotarjouksesta tai uusista ehdotuksista ei pitäisi olla pulaa.

Kantanen on yksi Atlanta Reignin avainpelaajista.

Overwatch League pelattiin nyt neljännen kerran. Shanghai Dragons on liigan kolmas mestari London Spitfiren (2018) ja San Francisco Shockin (2019–2020) jälkeen.

Päättynyt kausi oli viimeinen, joka pelattiin vuonna 2016 julkaistulla Overwatchilla. Seuraavalla liigakaudella käytetään Overwatch 2:n kehitysversiota, joka kuitenkin soveltuu jo kilpapelaamiseen. Viides OWL-kausi alkaa näillä näkymin huhtikuussa.

Jatko-osalle ei ole vielä annettu julkaisupäivää, mutta peliä on huhuttu syksyksi 2022. Overwatch 2 tuo peliin lukuisia muutoksia, joista suurin on toisen tankkipelaajan poistaminen otteluista. Sen seurauksena joukkueet kilpailevat jatkossa kuuden pelaajan sijasta viidellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?