IEM Fall -major-karsinnassa käytetään CS:GOn uutta päivitystä - Esports - Ilta-Sanomat

Ammattilaiset tyrmistyivät – CS:n kiistelty jätti­­päivitys heti käyttöön

Counter-Striken viimeinen ratkaiseva major-karsinta pelataan kohua aiheuttaneella päivityksellä. Ammattilaiset ovat suhtautuneet uutiseen nihkeästi.

IEM Fallissa käytetään CS:n uutta merkittävää päivitystä, joka julkaistiin viikko ennen ensimmäisiä otteluita.

27.9. 9:39

ESL on vahvistanut peluuttavansa Counter-Striken tulevan IEM Fall -major-karsintaturnauksen (29.9.–10.10.) uudella päivityksellä, joka muutti viime viikolla peliä merkittävästi.

ESL noudattaa CS:n julkaisijan Valven ohjeistusta käyttää pelin uusinta versiota. Karsintaturnaus on osa major-kokonaisuutta, jonka säännöt määrittää Valve.

IEM Fall on viimeinen tilaisuus kerryttää major-pisteitä, joita eniten alueellisesti keränneet kutsutaan kahden miljoonan dollarin turnaukseen.PGL Major Stockholm -turnaus pelataan Ruotsissa 26.10.–7.11.

Valven päätöstä ovat kritisoineet useat tunnetut nimet, kuten Godsentin Epitácio ”TACO” de Melo, Complexityn manageri Graham Pitt ja valmentaja Luis ”peacemaker” Tadeu.

De Melo antoi Twitterissä ensin kehut Valvelle, joka päätti peluuttaa viimeisen karsinnan vain viikkoja ennen pääturnausta. Se on brasilialaisen mielestä järkevää, mutta uuden päivityksen ajankohta ei saanut tukea entiseltä SK-tähdeltä. De Melo sanoi näin ison päivityksen julkaisemisen tässä kohtaa olevan sulaa hulluutta.

Pitt ja Tadeu huomauttivat tiettyjen joukkueiden kärsivän Valven päätöksestä muita enemmän. Sunnuntaina päättyi BLAST Premier -sarjan viimeinen lohko, jossa kilpailivat Na’Vi, FaZe, Complexity ja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG. Lohko pelattiin vanhalla päivityksellä.

Kaikki neljä joukkuetta matkustavat Tukholmassa pelattavaa IEM Fallia varten maanantaina, jota seuraa mediapäivä heti tiistaina. Pelit alkavat keskiviikkona, joten OG ja kumppanit eivät ehdi totuttautua muutoksiin yhtä paljon kun monet kilpailijat.

– Paras yhdestä -ottelut ja uusi päivitys... Tästä tulee hauskaa, twiittasi OG:n CS-joukkueen manageri.

Keskiviikkona 22.9. julkaistu päivitys toi muutoksia muutamiin aseisiin, Dust II -karttaan sekä kranaatteihin, joita voi jatkossa pudottaa kuten aseita.

Dustissa terroristit eivät näe enää aloituspaikastaan suoraan keskioville, mikä muuttaa kartan pelitapaa huomattavasti. Muutoksella poliisit saavat lisää tilaa kierrosten alussa kartan keskiosaan, mikä antaa uusia mahdollisuuksia yllättää vastustaja.

Lue lisää: Counter-Strike sai jätti­päivi­tyksen – kaksi isoa muutosta ja uusi lisä­osa

Lue lisää: Päivitys muutti heti tapaa pelata CS:ää – kaikki eivät innoissaan

Desert Eagle -pistooli tekee jatkossa vähemmän vahinkoa, kun taas M4A1-S-kivääri on aiempaa tehokkaampi. Lisäksi pelaajat näkevät kuolemansa jälkeen ympärilleen vain kaksi sekuntia, kun aiemmin aikaa oli kolme sekuntia. Pääosumaan kuollessa aikaa on laskettu sekunnista 0,5:een.

Dustin ohella isoin muutos koski kranaattien pudotusta. Monet ovat pitäneet ominaisuutta liian isona muutoksena CS:n. Kranaatteja voi pudottaa esimerkiksi vähävaraisemmille joukkuekavereille, harhauttaakseen vastustajaa tai jättää tiettyihin paikkoihin muille pelaajille.

Apeks-joukkue kokeili, miten yhden pelaajan tekemä harhautushyökkäys toimii:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?