Aleksi ”allu” Jalli kommentoi yllättäen vuoden takaista ENCEn hajoamista – ”En ansainnut sitä”

Aleksi ”allu” Jalli kertoi kuulumisistaan Dexerton laajassa haastattelussa.

Aleksi ”allu” Jalli etsii parhaillaan uutta joukkuetta.

24.9.2021 10:30

Suomen tunnetuimpiin Counter-Strike-pelaajiin lukeutuva Aleksi ”allu” Jalli on yllättäen kommentoinut Dexerton haastattelussa joulukuun 2020 tapahtumia, joiden seurauksena ENCEn kokoonpano hajosi ja hänen maineensa kärsi kolauksen.

– Se mitä minulle tapahtui oli jotenkin vaikeaa. Ajattelen sen olleen jotain, mitä en suoraan sanottuna olisi ansainnut, Jalli muistelee tapahtunutta Dexertolle.

– En välitä julkisesta keskustelusta, koska se ei ole ollut huolenaiheeni urani aikana, mutta tietenkin se vaikuttaa, kun vain kuulet asioita, Jalli jatkaa kommenttia.

Jallin mukaan hänestä maalattiin kuvaa kamalana ihmisenä, vaikka totuus on toinen. Hän on toistaiseksi pitänyt oman versionsa ENCEn vuosien 2019–2020 ongelmista itsellään. Näkemystään hän ei avannut myöskään Dexertolle: ”Ehkä joskus sitten. Se jää nähtäväksi”.

Lue lisää: Kommentti: Kulissit murenevat ja kaverit kaikkoavat – ENCE-tähti heitettiin tylysti bussin alle

Jallin ja Jere ”sergej” Salon välirikko ajoi ENCEn ongelmiin loppuvuodesta 2020.

29-vuotias Jalli antoi joulukuussa HLTV:lle haastattelua suorana Twitchiin, mutta kesken lähetyksen joukkuetoveri Jere ”sergej” Salo veti niin sanotusti maton alta

Salo twiittasi, ettei Jallin sanoihin pitäisi luottaa sokeasti. Salon mukaan sille oli syynsä, miksi Jalli oli tuolloin ainoa jäljellä oleva pelaaja ENCEn ikonisesta kokoonpanosta.

Jalli myönsi myöhemmin haastattelun jälkeen tehneensä urallaan virheitä, mutta ei mennyt yksityiskohtiin. Hän ei ole ennen Dexero-haastattelua palannut kohuun, josta ENCE otti pitkälti vastuun kun uusi kansainvälinen kokoonpano esiteltiin tammikuussa 2021.

Lue lisää: ENCEn nuoren CS-tähden raju ulostulo sekoitti somen – Aleksi Jallilta vedettiin matto alta kesken haastattelun

Lue lisää: ENCE kommentoi lopulta joulukuun tapahtumia: ”Hänen syyllistämisensä yksin on väärin”

Jalli etsii parhaillaan uutta joukkuetta. Hän on ollut tyhjän päällä toukokuun jälkeen siirryttyään sivuun ENCEstä burnoutin takia. Kesällä ilmoitettiin puolalaisen Olek ”hades” Miskiewiczin korvaavan Jallin pysyvästi joukkueessa.

Kesän hiljaiseloa viettänyt pelaaja kertoi olleensa todella väsynyt ja yliajalla ennen päätöstään jättäytyä tauolle. Viimeiset pari vuotta hän on polttanut niin sanotusti kynttilää molemmista päistä.

Syyskuussa Jalli on striimannut FPL-pelejään eli huippunimien ja lupaavien pelaajien välisiä sekaotteluita Faceit-palvelussa. Jalli on ollut syyskuun aktiivisin FPL-pelaaja yli 80 ottelulla.

Dexertolle hän kertoi ajatelleensa aloittavansa striimaamisen jo elokuussa, mutta kotona sattunut tapaturma pisti suunnitelmat uusiksi. Hänen leuanvetotankonsa irtosi yllättäen kesken treenien kotona. Jalli mursi hässäkässä polvitaipeensa ja joutui parin viikon sairauslomalle.

Jallin nykyinen sopimus ENCEn kanssa päättyy joulukuussa.

FPL-peleistä ja striimaamisesta huolimatta uutta joukkuetta ei ole vielä löytynyt, vaikka Jalli ilmoitti jo heinäkuussa olevansa avoin tarjouksille. Dexertolle hän paljasti nykyisen ENCE-sopimuksen päättyvän joulukuussa eli 1,5 kuukautta major-arvoturnauksen jälkeen.

Majoreiden jälkeen turnauksia on jäljellä enää muutama, joten viimeistään joulutauon aikana odotetaan useiden nimekkäiden joukkueiden uudistavan kokoonpanoaan. Jalli sanoi syksyllä 2020 IS:lle haaveilevansa vielä ulkomailla pelaamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?