Toimittajan kysymys Envyn Valorant-joukkueen varpailleen –hastr0 ärähti heti Marvedin kohtelusta - Esports - Ilta-Sanomat

Toimittajan yllättävä kysymys sai koko joukkueen varpailleen – tiimipomo ärähti heti kohu­pelaajansa kohtelusta

Valorant-tähti Jimmy ”Marved” Nguyenia epäillään kilpailumanipulaatiosta.

Jimmy ”Marved” Nguyenia epäillään kilpailumanipulaatiosta ajalta, jolloin hän vielä pelasi Counter-Strikea.

20.9. 14:00

Yhdysvaltalainen Team Envy juhli sunnuntai-iltana Valorantin suurturnauksen hopeaa Berliinissä, minkä myötä joukkue lunasti myös paikan joulukuun MM-kisoihin.

Odotukset ylittänyt Envy joutui viikonloppuna myös epämieluisaan tilanteeseen, kun puolivälierävoittoa seuranneessa pressitilaisuudessa nostettiin esille Jimmy ”Marved” Nguyenia kohtaan esitetty kova väite.

Washington Postin toimittaja Mikhail Klimentov kysyi joukkueelta, ovatko Nguenia koskevat väitteet kilpailumanipulaatiosta aiheuttaneet huolenaiheita joukkueessa. Pelaajat alkoivat kysymyksen kuultua silmin nähden hermoilemaan.

– Mikä kysymys... Jätämme sen huomioimatta, vastasi Austin ”crashies” Roberts, samalla kun Nguyen ihmetteli ääneen kysymystä taustalla.

Pressitilaisuus, jossa kysymys esitettiin vajaan 3 minuutin kohdalla, on katsottavissa alta:

21-vuotiaan Nguyenin väitetään syyllistyneen kilpailumanipulaatioon, silloin kun hän vielä pelasi Counter-Strikea kilpailullisesti vuonna 2020. Esportsin valvontaelin ESIC tutkii parhaillaan väitteitä, joihin on vedetty mukaan kymmeniä pelaajia.

Lue lisää: Luvassa kovia rangaistuksia: FBI mukaan CS:n suureen vedonlyöntitutkintaan

Lue lisää: Kahdelle CS-pelaajalle 5 vuoden peli­kielto – tutkinnassa 34 lisää

Kiperä kysymys ei jäänyt huomaamatta Envyn toimitusjohtajalta Mike Rufaililta, joka avasi sanaisen arkkunsa Twitterissä. Rufail asettui pelaajiensa taakse, joille hän toivoi kilpailurauhaa.

– Totean tämän julkisesti: Jos yksikin pelaajista on todistetusti huijannut, kilpailumanipuloinut tai rikkonut kilpailusääntöjä, heidät poistetaan joukkueestamme välittömästi. Teidän toimittajien ei tarvitse kysyä siitä. Mitä jos sen sijaan tutkisitte [asiaa], Rufail latasi.

Rufail joutui kommentin annettuaan melkoiseen somekohuun, sillä siihen tarttuivat useat nimekkäät toimittajat sekä CS- ja Valorant-yhteisöjen tunnetut nimet. He muistuttivat Nguyenin olevan osa aktiivista tutkintaa, jossa myös FBI ja Valorantin julkaisija Riot Games ovat mukana. Toimittajat myös muistuttivat heidän saavan harvoin tilaisuuksia esittää vastaavia kysymyksiä suorassa lähetyksessä.

Envy nappasi suuresta Valorant-turnauksesta hopeaa. Jimmy ”Marved” Nguyen (edessä kyykyssä) on ollut jo hetken aikaa lainalla FaZe Clan -joukkueesta.

Tiimipomo heitti vielä lisää vettä somekiukaalle todeten Envyn olevan räiskintäpeleissä parhaiten pärjäävä organisaatio. Monet huomauttivat nopeasti Envyn hylänneen alkuvuodesta Counter-Striken, joka on räiskintäpelien kuningas. Päätöstä edelsi Envyn rämpiminen pelissä useamman vuoden ajan.

Rufail ei sulattanut kommentteja. Eräälle toimittajalle, joka latasi kuvan Envyn olemattomista CS-saavutuksista viime vuosilta, Rufail heitti tylyn vastauksen.

– Ryömi takaisin pieneen CS-torakkamotellisi, Rufail totesi twiitissä, jonka hän poisti myöhemmin.

Torakka-twiitti keräsi paljon huomiota varsinkin CS-faneilta, jotka kaivoivat nopeasti esiin Rufailin vanhoja twiittejä. Hän sanoi vielä syksyllä 2020 nostaneensa CS-joukkueensa vuosibudjettia huomattavasti, koska Envyn tavoite on nousta takaisin pelin kärkeen. Vain kuukausia myöhemmin silloinen joukkue laitettiin kuitenkin myyntiin.

Rufail poisti viikonloppuna väittelytwiittejään melko nopeasti. Valorant-finaalin jälkeen hän esitti julkisen anteeksipyynnön erityisesti CS-yhteisölle. Hän myönsi olleensa väärässä, mutta ottaneensa virheistä opiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?