PUBG hylkää WWCD-kilpaformaatin palautteen takia - Esports - Ilta-Sanomat

Pelaajat ja fanit voittivat: Vihattu piste­järjestelmä roskikseen

PUBG hylkää voittoihin perustuvan tulostaulukon MM-kisojen tärkeimmissä otteluissa.

PUBG on suosittu battle royale -selviytymispeli. Kilpaotteluissa pelaa 16 joukkuetta, kaikissa neljä pelaajaa.

15.9. 20:15

PUBG-pelin julkaisija PUBG Corporation on ilmoittanut luopuvansa kiistellystä kilpaformaatista, jossa voittojen eli kana-aterioiden määrä oli ratkaiseva tekijä loppusijoituksissa.

Niin kutsuttu WWCD-formaatti ärsytti erityisesti ammattilaisia, koska tuurin merkitys korostui otteluissa aiempaa enemmän. Riskinotto ja siten nopeampi pelaaminen yksittäisten pisteiden takia on WWCD:ssä pitkälti hyödytöntä, mikä vaikeuttaa huonon alueen saaneiden joukkueiden mahdollisuuksiin.

Mikäli kahdella tai useammalla joukkueella oli turnauksen päättyessä yhtä paljon voittoja, tarkasteltiin seuraavaksi tappojen määrää sekä tarvittaessa vielä ottelukohtaisia loppusijoituksia.

Lue lisää: PUBG-voittotavat uusiksi – pelaajilta täys­tyrmäys

Isoissa PUBG-turnauksissa pelataan sattumanvaraisten muuttujien takia vähintään 10 peliä, jotta tuurin merkitys ei korostu liikaa. Tästä huolimatta ammattilaiset ovat jo kuukausia pyytäneet paluuta vanhaan SUPER-formaattiin. Siinä pisteitä saa tappojen ja loppusijoitusten perusteella. Tällöin huonostakin asemasta taisteluihin lähtevä joukkue voi kerryttää pistesaldoaan, joka vaikuttaa loppusijoituksiin.

ENCE-pelaajat ovat useasti kritisoineet kana-aterioihin perustuvaa kilpaformaattia. Kuvassa Saku ”SKUIJKE” Sajakoski, jonka joukkue on tällä hetkellä kiinni MM-paikassa.

PUBG Esportsin sivuilla olevassa blogissa sanotaan WWCD-formaatin tehneen peleistä yksitoikkoisia, mikä ei ollut fanien eikä kilpailijoiden mieleen. Sen takia SUPER-formaattiin palataan loppuvuoden MM-kisoissa, joissa pieni osa karsintaotteluista pelataan tosin vielä WWCD:llä.

– Tiimimme uskoo todella, että tärkeintä on tarjota faneille hauskoja ja jännittäviä otteluita, mutta samalla tarjota kilpailukykyinen ja nautinnollinen kilpaympäristö pelaajille, perustellaan paluuta vanhaan formaattiin tärkeimmissä peleissä.

MM-kisoissa joka viikon alussa pelataan viikkokarsinta, jossa kana-aterian voittaneet 16 joukkuetta pääsevät viikkofinaaliin. Viikonlopun kaksipäiväisessä huipennuksessa pelataan 10 ottelua käyttäen SUPER-formaattia. Lähes viisi viikkoa kestävä turnaus huipentuu kolmipäiväiseen finaaliin, joka pelataan niin ikään SUPER-formaatilla.

  • Juttu jatkuu taulukon jälkeen

32 joukkueen PGC 2021 -MM-turnaus järjestetään Etelä-Korean Incheonissa 19.11.–19.12. Kisajoukkueista 12 on Aasiasta, 8 Euroopasta, 6 Amerikasta ja 6 Aasian ja Tyynenmeren alueelta.

Suomalaisista MM-paikoissa ovat kiinni ennen viimeistä PCS5-karsintaturnausta Heroic-joukkueen Paavo ”Pag3” Voutilainen ja Timi ”curexi” Tenhula, Team Liquidin Anssi ”mxey” Pekkonen sekä täysin suomalainen ENCE.

Pistetilanne voi kuitenkin vielä muuttua PCS5:n päätyttyä. Yksi jättipottia karsintaturnauksesta hakeva joukkue on Digital Athletics, johon kuuluvat suomalaisveljekset Samu ”Sambty” Kauppinen ja Jere ”Jembty” Kauppinen.

MM-turnauksen palkintopotti lähtee kahdesta miljoonasta dollarista, mutta summa voi kasvaa huomattavasti. Turnausta varten tuodaan myyntiin pelinsisäisiä virtuaaliesineitä, joiden myynneistä 30% prosenttia ohjataan palkintopottiin. Alkuvuonna pelatun PGI.S-turnauksen palkintopotti kasvoi 3,5 miljoonasta peräti 7 miljoonaan dollariin,

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?