StarCraft II:n ainoa kaksinkertainen maailmanmestari Kim ”sOs” Yu-jin lopettaa - Esports - Ilta-Sanomat

StarCraft II:n ainoa kaksin­kertainen maailman­mestari lopettaa

Kim ”sOs” Yu-jin tunnettiin myös lempinimellä $O$, koska hän voitti lyhyen ajan sisään kaksi rahakasta turnausta. 27-vuotias on yhä StarCraft II:n ainoa kaksinkertainen maailmanmestari.

”sOs” voitti StarCraft II:n maailmanmestaruuden vuosina 2013 ja 2015. Kuva vuodelta 2015.

14.9. 20:15

StarCraft II -pelin menestyneimpiin pelaajiin lukeutuva eteläkorealainen Kim ”sOs” Yu-jin lopettaa uransa 27-vuotiaana.

Yu-jinin joukkue Team NV kertoi asiasta Instagramissa, mutta ei avannut tarkemmin pelaajan lopettamispäätöstä. Etelä-Koreassa miesten pitää aloittaa varusmiespalvelu viimeistään 28-vuotiaana, joten mitä todennäköisemmin Yu-jin on lähdössä sitä suorittamaan.

Protoss-rotua pelannut Yu-jin on pelin ainoa kaksinkertainen maailmanmestari voitettuaan MM-kisat vuosina 2013 ja 2015. StarCraft II:n palkintorahalistalla hän on kahdeksas 545 000 euron voitoilla.

Kahden MM-kullan lisäksi Yo-jin jää historiankirjoihin Triple Crownin voittaja. Tunnustuksen, jonka on saavuttanut vain 11 pelaajaa StarCraft II:ssa, saa voittamalla kovatasoisen turnauksen Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Koreassa.

Yo-jin voitti vaadittavat turnaukset marraskuun 2013 ja joulukuun 2014 välillä (WCS Global Finals 2013, IEM VIII: Globla Championship 2014, Hot6ix Cup 2014).

Yo-jin muistetaan myös lempinimellä $O$, jonka hän sai voitettuaan puolen vuoden sisään kaksi 100 000 dollarin turnausta (WCS Global Finals 2013, IEM VIII: World Championship 2014).

Lue lisää: Yllättäviä pelejä: Esports mitalilajiksi Aasian kisoihin

KorealaishuipUN kilpaura alkoi pelin julkaisuvuonna 2011, mutta vasta kesällä 2012 hän pelasi ensimmäisen ammattilaisottelunsa. Yu-jin voitti siinä Park ”Mind” Sung Gyoon. Menestyksen makuun hän pääsi keväällä 2013 yltämällä välieriin Etel-Korean huippuliigassa GSL Code S:ssä.

Puoli vuotta myöhemmin Yu-jin voitti ensimmäisen maailmanmestaruuden kukistamalla finaalissa fanisuosikin Lee ”Jaedong” Jae-dongin. Kaksi vuotta myöhemmin MM-kulta tuli voitolla hallitseva maailmanmestarista Lee ”Life” Seung-hyunista.

Toisen maailmanmestaruuden jälkeen Yu-jin oli pitkään pelin kärkinimiä, mutta edellinen turnausvoitto on alkuvuodelta 2016. Sen ja lopettamispäätöksen väliin mahtui kuitenkin muun muassa MM-välieräsijoitus vuonna 2018, puolivälieräsijoitus IEM Katowicessa 2020 ja WTL-liigavoitto osana NV-joukkuetta keväällä 2013.

Korealaisen viimeiseksi turnaukseksi jäi viime viikonloppuna pelattu DreamHack Masters Fall: Season Finals -turnaus, jonka voitti suomalainen Joona ”Serral” Sotala. Yu-jin jäi 16 pelaajan turnauksessa sijalle 9.–12.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?