Entinen supertähti Daniel ”OGRE1” Ryan ei mahtunut historian parhaiden Halo-pelaajien top10-listalle - Esports - Ilta-Sanomat

Pelilegenda dumpattiin kaato­luokkaan, kun parhaita listattiin: ”Mitä?”

Daniel ”OGRE1” Ryan ei mahtunut historian parhaiden Halo-pelaajien listan kärkisijoille huimasta cv:stä huolimatta.

Daniel ”OGRE1” Ryan oli listalla vasta 11:s. Sijoitus on suututtanut lukuisat Halo-fanit.

14.9. 14:21

Halo saa pitkän odotuksen jälkeen jatkoa loppuvuodesta, kun pääsarjan kuudes osa Infinite julkaistaan Xboxin lisäksi pc:lle.

Infinitessä on tarinatilan lisäksi ilmainen moninpeli, jonka uskotaan nostavan pelisarjan pelaajamääriä. Microsoft tukee julkaisupäivästä asti kilpapelipuolta, jota tähdittävät isot nimet.

Lue lisää: Microsoftilta joulukuussa raskaan sarjan ilmaispeli

Julkaisun lähestyessä Halon esports-tili on listannut Twitterissä pelisarjan kaikkien aikojen 25 parasta pelaajaa. Julkistukset ovat vielä kesken, mutta yksi sijoitus on jo nyt saanut Halo-fanit repimään pelihousunsa.

Sijalta 11 löytyy yhdysvaltalainen Daniel ”OGRE1” Ryan, joka dominoi pelikenttiä vuosina 2003–09 yhdessä kaksosveljensä Tom ”OGRE2” Ryanin ja Dave ”Walshy” Walshin kanssa.

Daniel Ryan pelasi uransa aikana 48 turnauksessa, joista hän voitti 32. Hän oli 40 peräkkäisessä turnauksessa aina kahden parhaan joukossa. Keskimääräinen sijoitus oli toinen, ja vain kahdesti hän ei yltänyt kahdeksan parhaan joukkoon.

Uskomattomasta cv:stä huolimatta hän ei mahtunut kymmenen parhaan joukkoon. Daniel Ryanin sijoitusta koskeva kirjoitus on kerännyt yli tuhat kommenttia, joissa hämmästellään tuomariston päätöstä.

– En ollut edes syntynyt hänen kilpaillessaan, mutta tämä on väärin, Call of Duty -ammattilainen Dillon ”Attach” Price vastasi twiittiin.

– Mitä? Tämä on murhaa, hämmästeli MLG:n Adam Apicella, joka järjesti 2000-luvulla monet suurimmista Halo-turnauksista.

– Tämä on epäkunnioittavaa epäilemättä yhtä kaikkien aikojen parhaimmista kohtaan, ihmetteli Halo-pelaaja Justin ”Roy” Brown.

Precellence-nimimerkkiä käyttävä henkilö huomautti Danielilla olleen Tom-veljeään paremmat menestysprosentit. Daniel lopetti kilpailemisen ennen veljeään, joten tilastot eivät ole suoraan verrattavissa keskenään.

Listan on koonnut yhdeksän tuomarin paneeli, joka koostuu entisistä ja nykyisistä ammattilaisista sekä Halo-asiantuntijoista. Daniel Ryan ei ole itse loukkaantunut sijoituksestaan. Hän sanoo top10-listalle päässeiden olevan menestyneitä ja hyviä pelaajia, jotka ovat varmasti sijoituksensa ansainneet.

Daniel Ryanin mukaan monille tuomarille valintakriteerit olivat kuitenkin hieman epäselviä, mikä on vaikuttanut jossain määrin listan loppusijoituksiin. Tom Ryan teki listasta oman version: Hän asetti itsensä ykkössijalle, toiseksi Justin ”iGotUrPistola” Deesen ja kolmanneksi veljensä Danielin.

OGRE-veljekset olivat Halon supertähtiä useiden vuosien ajat – tällainen on heidän tarinansa:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?