G2 ja Sentinels meemeilivät somessa ennen Valorant-ottelua - Esports - Ilta-Sanomat

Pelijoukkue lähetti vastustajalleen viestin lentokoneella – pilkka kolahti omaan nilkkaan

Valorant-huippujoukkueiden G2:n ja Sentinelsin välisestä ottelusta ei draamaa puuttunut.

Sentinels ja Hunter ”SicK” Mims (vasemmalla) veivät odotetun ottelun. Cista ”keloqz” Wassimin joukkue sai ottelun jälkeen kuittailua somessa.

13.9. 14:15

Sunnuntaina pelattiin Berliinissä yksi Valorant-pelin kaikkien aikojen suosituimmista otteluista, kun G2 Esports ja Sentinels ottivat yhteen Masters-turnauksen lohkovaiheessa.

Ottelu keräsi jo ennakkoon runsaasti huomiota, kun sosiaalisessa mediassa aktiiviset joukkueet piikittelivät toisiaan. G2 Esports latasi muun muassa videon, jossa pienlentokone nousee ilmaan vetäessään perässä ”Fuck Sentinels” -tekstiä.

Moni epäili ensin videon todellisuutta, mutta G2 todisti mainostemppunsa aitouden lataamalla läjän kuvia lentokentältä. G2:n videota on katsottu Twitterissä 730 000 kertaa.

Ottelun voitti odotetusti Sentinels, mutta vasta kolmen kartan jälkeen (Split 13–6, Icebox 8–13, Haven 13–8). Maailman ykkösjoukkue hävisi ensimmäistä kertaa kartan kansainvälisessä turnauksessa. Toukokuussa pelatun Reykjavik-turnauksen Sentinels vei voittaen kaikki yhdeksän pelaamaansa karttaa.

Huippunimien odotettu kohtaaminen oli yksi Valorantin seuratuimmista otteluista, ja samanaikaisia katsojia oli yli 800 000. Somekuhinalla oli epäilemättä oma vaikutuksensa katsojalukuihin, sillä molemmat organisaatiot ovat kovia meemeilemään.

Sentinels kuittaili heti ottelun jälkeen G2:lle julkaisten muokatun version lentovideosta, jota on katsottu jo puoli miljoonaa kertaa. Sentinelsin videossa alkuperäisen tekstin tilalla luki Gold2 Esports, jolla viitataan pelin taitoluokituksen keskivaiheilla olevaan Gold-luokkaan, jossa G2:n paikka on kilpailijan mielestä.

Meemeistä ja menestyksestä tunnettu G2 oli ennen lentokonetempausta hehkuttanut Valorant-joukkuettaan liimaamalla ympäri Berliiniä ”tämä on meidän kaupunkimme” -lauseella varustettuja julisteita.

Sentinels kehitteli tästä oman versionsa. Sentinelsin versiossa kuvaa koristi pellenenän saanut G2:n perustaja Carlos ”ocelote” Rodriguez ja ”tämä on meidän klovnimme” -teksti.

Berliinissä pelattava turnaus päättyy sunnuntaina. Parhaillaan pelataan lohkovaihetta, josta kahdeksan parasta pääsee pudotuspeleihin.

Santeri ”BONECOLD” Sassin edustama Acend on A-lohkon ennakkosuosikki. C-lohkoon kuuluva 100 Thieves on tähän mennessä ainoa pudotuspelipaikan varmistanut joukkue.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?