ENCEn Joona ”Serral” Sotala voitti DreamHack Masters Fall Season Finals 2021:n - Esports - Ilta-Sanomat

Joona ”Serral” Sotalalle iso turnaus­voitto näytös­tyyliin

23-vuotiaan Joona Sotalan edellisestä isosta voitosta oli ehtinyt kulua 301 päivää.

Joona Sotala, 23, oli turnauksessa aivan omaa luokkaa.

13.9. 9:02

Kaikkien aikojen StarCraft II -pelaajiin lukeutuva Joona ”Serral” Sotala palasi sunnuntai-iltana turnausvoittajaksi 301 päivän jälkeen.

Sotala voitti viikonloppuna pelatun kansainvälisen DreamHack Masters Fall: Season Finals -turnauksen täysin ylivoimaisesti. Pudotuspeleissä nollille Sotalaa vastaan jäivät Gabriel Raffaele ”HeRoMaRinE” Segat (3–0), Lee ”Bunny” Jae-seon (3–0) ja finaalissa Cho ”Trap” Sung-ho (4–0).

– Minä tein sen! Siitä on aikaa, kun olen viimeksi voittanut jotain, mutta tänään oli minun päiväni! Olen erittäin iloinen, Sotala kuvaili Twitterissä tunnelmiaan voiton jälkeen.

Viikonlopun aikana Sotala pelasi kaiken kaikkiaan viisi ottelua ja 15 karttaa. Täydellinen turnaus oli lähellä, sillä Sotalan ainoa karttatappio tuli lohkovaiheessa Park ”Zoun” Han-solille.

Sotala palkittiin turnausvoitosta 10 000 dollarilla (noin 8500 €) ja 450 MM-karsintapisteellä. Sotalalla on kolmanneksi eniten pisteitä Euroopassa, mutta tuore voitto toi hänelle suoran paikan ensi kevään MM-kisoihin.

ENCE-organisaatiota edustavan Sotalan edellinen iso voitto oli DreamHack Masters Winter: Season Finals -turnauksesta marraskuulta 2020. Voittojen väliin mahtui 301 päivää.

Lue lisää: Maailmanmestari Joona Sotalan ensimmäinen turnaus päättyi ennen kuin ehti alkaakaan – sen jälkeen tie ”Suomen Hollywoodista” vei pitkälle

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?