Esports valittiin mitalilajiksi Aasian kisoihin 2022 - Esports - Ilta-Sanomat

Yllättäviä pelejä: Esports mitalilajiksi Aasian kisoihin

Aasian kisoissa pelataan syksyllä 2022 muun muassa League of Legendsia, FIFA-pelisarjaa ja Street Fighter V:tä.

25-vuotias korealainen Lee ”Faker” Sang-Hyeok on League of Legendsin historian paras pelaaja. Varusmiespalvelus lähestyy kovaa vauhtia, mutta mestaruus Aasian kisoissa tarkoittaisi vapautusta

10.9. 20:45

Esports on ensimmäistä kertaa valittu mitalilajiksi Aasian kisoihin, jotka järjestää Aasian olympiakomitea. Kisat järjestetään seuraavan kerran Kiinan Hangzhoussa 10.–25.9.

Kiinassa pelataan mitaleista kahdeksassa pelissä, joista nimekkäimmät ovat maailmanlaajuisesti tunnetut League of Legends, Dota 2, Hearthstone, FIFA-sarja ja Street Fighter V.

Esports oli mukana Aasian kisoissa jo vuonna 2018, mutta vain näytöslajina. Silloin pelattiin Arena of Valoria, Clash Royale, Hearthstonea, League of Legendsia, Pro Evolution Socceria ja StarCraft II:ta.

  • Juttu jatkuu taulukon jälkeen

Esports Aasian kisoissa 2022

  • League of Legends (taisteluareenapeli, pc, 5vs5)

  • Dota 2 (taisteluareenapeli, pc, 5vs5)

  • Street Fighter V (tappelupeli, pc/PS4, 1vs1)

  • Hearthstone (korttipeli, pc/mobiili, 1vs1)

  • Arena of Valor: Asian Games Version (taisteluareenapeli, mobiili, 3vs3)

  • Dream Three Kingdoms 2 (taisteluareenapeli, mobiili, 5vs5)

  • EA Sports FIFA (jalkapallopeli, pc/konsolit/mobiili, 1vs1)

  • PUBG Mobile: Asian Games Version (battle royale, mobiili, 16 joukkuetta)

Lisäksi tapahtumassa järjestetään näytösluonteisesti AESF Robot Masters- ja AESF VR -turnaukset. Niillä havainnollistetaan robotiikan sekä virtuaalitodellisuuden kehittymistä ja mahdollisuuksia.

Aasia on yksi esportsin suurimmista ja tärkeimmistä alueista. Kisojen uskotaan tuovan uutta kiinnostusta lajia kohtaan, mutta eteläkorealaiset ammattilaiset ovat innoissaan aivan toisesta syystä.

Etelä-Koreassa kaikkien miesten pitää aloittaa peräti 21 kuukautta kestävä varusmiespalvelu viimeistään 28-vuotiaana. Monen kilpapelaajan ura on päättynyt asepalvelukseen, sillä paluuta sen jälkeen yrittäneet ovat epäonnistuneet yksi toisensa jälkeen.

Lue lisää: Kommentti: Kilpapelit eivät ole urheilua eikä niiden paikka ole olympialaisissa

Palveluksesta voi kuitenkin saada vapautuksen voittamalla olympiakultaa tai Aasian kisoissa kultamitalin. Näin kävi esimerkiksi jalkapallotähti Son Heung-minille, joka juhli voittoa Aasian kisoissa 2018. Ilman kultamitalia hänen nousukiidossa ollut uransa olisi kokenut kovan kolauksen, sillä se oli hänen viimeinen tilaisuutensa voittaa ennen 28 vuoden ikää.

VapautuKSESTA haaveilevat monet, mutta erityisesti Etelä-Korean supertähti Lee ”Faker” Sang-Hyeok. Kolme MM-kultaa LoLissa voittaneen 25-vuotiaan kilpavuodet alkavat käydä vähiin lähestyvän varusmiespalveluksen takia.

Lue lisää: Armeija vie StarCraft II -tähden: Löi hanskat naulaan voitolla

Lue lisää: Lakimuutos vireillä – suosikkibändi BTS ja pelilegenda voisivat välttää asepalveluksen Etelä-Koreassa

Etelä-Korea on LoL-historian menestynein maa kuudella maailmanmestaruudella. T1 on voittanut niistä kolme (2013, 2015, 2016).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?