Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG nousi HLTV rankingin top10:een - NaVi ja Gambit jatkavat kärjessä - Esports - Ilta-Sanomat

Aleksi Virolaisen OG nousi maailman 10 parhaan joukkoon

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG nousi HLTV:n maailmanlistalla kymmenenneksi.

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen ja OG:n syksy on alkanut mainiosti.

8.9. 14:00

HLTV:n ylläpitämän Counter-Striken maailmanlistan kärkikympissä on pienen tauon jälkeen taas suomalaisväriä.

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtama OG nousi maanantaina päivitetyllä listalla neljä sijaa ollen nyt kymmenes. OG oli vastaavalla sijalla viimeksi kesäkuussa, mutta sijoitus laski heti viikon jälkeen. Virolaisen joukkue on aloittanut syksyn vahvasti voittaen ESL Pro League -lohkonsa puhtaalla pelillä. OG pelaa tällä viikolla liigan pudotuspeleissä.

  • HLTV päivittää maailmanlistaa joka maanantai, mutta kuukauden alussa julkaistaan muutoksia kattavammin seuraava kuukausilista. IS seuraa kuukausilistaa ja sen muutoksia. Koko lista on nähtävissä jutun lopusta.

Lista ei ole muuttunut elokuun alkuun verrattuna kovin paljon kärjen osalta, koska ykköstason turnauksista on ehditty pelata kesätauon jälkeen vain ESL Pro Leagueta. Liigan lohkovaiheen ottelukohtaiset tulokset on jo huomioitu päivitetyllä listalla, mutta lopputuloksista myönnettävät pisteet lisätään vasta turnauksen päätyttyä.

Kolmen venäläisen ja kahden ukrainalaisen pelaajan Na’Vi jatkaa listan kärjessä jo toista kuukautta. Na’Vin pistesaldo on täysi tuhat, kun toisena olevalla Gambitilla on 822 pistettä. Joukkueet ovat pitäneet listan kärkisijoja hallussaan kesäkuun alusta asti.

Kaukana kaksikon perässä tulevat eurooppalaisjoukkueet G2 Esports (629 pistettä), FaZe (409) ja Ivy-maita edustava Virtus.pro (362). OG:lla on matkaa top5:een tällä hetkellä 121 pistettä.

Na’Vi voitti heinäkuussa pelatun IEM Colognen näytöstyyliin. Joukkue on ollut maailmanlistan kärjessä nyt kahdeksan viikkoa peräkkäin.

Virolaisen lisäksi kaksi muuta suomalaista mahtuu HLTV:n maailmanlistan 30 parhaan joukkoon. Virolaisen OG on 10:s, Joonas ”doto” Forssin ENCE 20:s ja Jesse ”zehN” Linjalan FunPlus Phoenix 29:s.

ENCE paransi sijoitustaan OG:n tavoin neljä pykälää, mutta Linjalan joukkue putosi peräti yhdeksän sijaa. FunPlus Phoenix on pelannut kesä-syyskuun aikana vain kaksi turnausta, joissa molemmissa se jäi kauas kärjestä.

HLTV listaa ranking-sivullaan näkyvästi vain maailmanlistan 30 parasta, joten muiden joukkueiden sijoitukset pitää erikseen metsästää. Yksinomaan suomalaispelaajista lukeutuvista joukkueista korkeimpana on HAVU, joka on sijalla 35. Sadan parhaan joukkoon ei yllä muita suomalaispelaajia tai -joukkueita.

Lue lisää: Ruotsin tähtitehdas hyytyi – CS-legenda kertoo syyt ja syyttää myös itseään

Lue lisää: Huijannut valmentaja lähti sota­jalalle – CS-huippu­joukkueesta tutkinta

Kuukauden kovimmat nousijat löytyvät sijoilta 19–27: Sinners, AGO, K23 ja Copenhagen Flames nousivat kaikki nimittäin kuusi sijaa. Eniten putosivat Linjalan joukkue ja Evil Geniuses, jotka molemmat menettivät yhdeksän sijaa.

Sijoilla 15–30 nähtiin muutenkin suuria muutoksia, sillä vain yksi joukkue säilytti edellisen kuukauden sijoituksensa. Aivan top30:n tuntumassa ovat tunnetuista nimistä muun muassa uudistunut Fnatic (31), suomalainen HAVU (35) ja ruotsalaispelaajiin luottava Dignitas (36).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?