Halo Infnite julkaistaan joulukuussa ja siinä on ilmainen moninpeli - isot nimet tähdittävät esports-puolta - Esports - Ilta-Sanomat

Microsoftilta joulukuussa raskaan sarjan ilmaispeli

Halo Infiniten ilmaisen moninpelin uskotaan näkyvän myös kilpapuolen suosiossa.

Halo on Microsoftin suosituimpia pelisarjoja yli 80 miljoonalla myydyllä pelillä. Monet rakastavat pelin yksinpelikampanjaa, toiset taas vannovat mainion moninpelin nimeen.

1.9. 10:15

Xboxin tunnetuimpiin pelisarjoihin lukeutuva Halo saa uuden osan 8. joulukuuta, kun rajusti myöhstynyt Halo Infinite julkaistaan pc:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

Infinite on Halo-pääsarjan kuudes osa, joka jatkaa Master Chiefin tarinaa ensimmäisen kerran sitten Halo 5: Guardiansin (2015). Kaiken kaikkiaan Infinite vie pelaajat Halo-universumiin jo 16. kerran.

20 vuotta tänä vuonna täyttäneen Halon uusin osa sisältää julkaisun yhteydessä yksinpelikampanjan ja moninpelin. Myöhemmin peliin lisätään kahden pelaajan yhteistyökampanja ja Forge-työkalu, jolla voi esimerkiksi luoda ja muokata karttoja.

Aiemmista Halo-osista poiketen Infiniten moninpeli on täysin ilmainen. Muutoksen uskotaan nostavan pelin suosiota merkittävästi. Samalla se tukee kilpapuolta, johon Microsoft on laittanut paukkuja toden teolla.

HCS-kilpasarjan eli Halo Championship Seriesin kumppaneina aloittaa yhdeksän nimekästä esports-organisaatiota. Microsoft on tehnyt sopimuksen Cloud9:n Envyn, eUnitedin, FaZe Clanin, Fnaticin, G2 Esportsin, Natus Vinceren, Sentinelsin ja Spacestationin kanssa.

Kumppanijoukkueet saavat peliin omaa sisältöä, tässä tapauksessa skinejä eli esimerkiksi vaihtoehtoisia ulkoasuja aseille. Kumppanijoukkueet eivät saa minkäänlaista etua kilpasarjaan.

Halo oli vuosituhannen alussa merkittävä kilpapeli Pohjois-Amerikassa, missä konsolipeleissä kilpaileminen on huomattavasti suositumpaa kun Euroopassa.

Vuoden 2004 lopussa julkaistu Halo 2 nosti Halo-kilpapelaamisen suosion suosion aivan uudelle tasolle. Suosio jatkui monta vuotta, mutta Halo 5:n julkaisun jälkeen suunta on ollut alaspäin.

Uusimmassa osassa ehdittiin jakaa seitsemän miljoonaa dollaria palkintorahaa, vaikka loppuaikoina suurimmat turnaukset keräsivät heikoimmillaan vain pari tuhatta samanaikaista katsojaa.

Tältä näytti Halo Infiniten moninpeli heinäkuussa 2021:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?