Overwatch-ammattilainen haukkui pelikaverinsa – sai salamapotkut juuri ennen pudotuspelejä - Esports - Ilta-Sanomat

Salamapotkut: Kilpa­pelaaja menetti hermonsa ja haukkui joukkue­kaverinsa

Ensimmäistä kauttaan Overwatch Leaguessa kilpaillut pelaaja maksoi kovan hinnan kommentistaan.

Lee ”MCD” Jeong-hon törttöily johti salamapotkuihin.

25.8. 13:30

Overwatch Leaguessa kilpaileva Hangzhou Spark -joukkue on antanut potkut 23-vuotiaalle eteläkorealaiselle Lee ”MCD” Jeong-holle.

Pelaaja menetti hermonsa kesken Overwatchin ranked-ottelun eli pelinsisäisessä kilpajärjestelmässä. Jeong-ho käskytti pelikavereitaan hyökkäämään, mutta joukkue hävisi tilanteen.

Turhautunut Jeong-ho tokaisi sen jälkeen ”v***n kiinalainen”. Kommentti oli osoitettu samassa pelissä pelanneelle Zhou ”XRAY” Xiyanille, joka kuuluu Overwatch Leaguessa kilpailevan Chengdu Huntersin akatemiajoukkueeseen.

Kommentti tallentui Jeong-hon ja Xiyanin kanssa samassa pelissä olleelle pelaajalle, joka striimasi suorana Twitchiin. Lähetyksestä leikattu pätkä on levinnyt muun muassa kiinalaisessa somepalvelussa Weibossa.

Spark purki Jeong-hon sopimuksen asiattoman käytöksen ja joukkueen arvoja vastaan toimimisen perusteella. Pelaaja ehti edustaa Sparkia vain alle vuoden.

Jeong-hoNIN edustama Spark, johon kuuluu useita kiinalaispelaajia, on Kiinasta kotoisin. Joukkueen omistaja on suuri kiinalainen striimauspalvelu Bilibili. Tässä valossa Jeong-hon kommentti oli vähintäänkin erikoinen ja hänen uraansa ajatellen kohtalokas.

Spark oli runkosarjassa kolmastoista ja itäisessä divisioonassa viides, mikä riitti play-in-vaiheeseen. Joukkue tarvitsee syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna pelattavasta vaiheesta kaksi voittoa, jotta se pääsisi pudotuspeleihin kilpailemaan Overwatch Leaguen mestaruudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?