Torille! Suomalaiset ovat Counter-Striken eliittiä – näin suurmaat pärjäsivät Leetifyn vertailussa - Esports - Ilta-Sanomat

Nyt saatiin mustaa valkoisella: Suomalaiset ovat Counter-Striken todellista eliittiä

Suomalaiset ovat tunnetusti Counter-Striken eliittiä, mutta nyt väitettä tukee myös data.

Suomalaiset ovat menestyneet kaikissa Counter-Striken versioissa. Vasemmalla legendaarinen CS 1.6 ja oikealla nykyisin pelattava CS:GO.

25.8. 9:57

Suomalaiset Counter-Strike: Global Offensive -pelaajat ovat keskimääräisiä parempia ja suorastaan maailman eliittiä, kertoo data- ja analyysipalvelu Leetify.

Leetify tutki seitsemää miljoonaa pelaajaa, jotka ovat pelanneet CS:n sisäisessä kilpajärjestelmässä (matchmaking).

CS:llä oli heinäkuussa 23,5 miljoonaa pelaajaa, joten data ei ole täydellinen, mutta silti varsin edustavaa.

Lue lisää: Counter-Strike on ollut kesto­suosikki jo 20 vuotta – ruotsa­lais­legenda toivoo peliin yhtä isoa muutosta, joka tarkoittaisi paluuta vanhaan

Suomi nousi tilastoissa hyvin korkealle, vaikka Leetifyn analysoimasta seitsemästä miljoonasta pelaajasta ainoastaan 1,57 % oli suomalaisia. Eniten pelaajia oli Venäjällä (11,65 %) ja Yhdysvalloilla (10,66 %).

Suomessa on kuitenkin väkilukuun suhteutettuna valtava määrä pelaajia. Miljoonaa asukasta kohden eniten pelaajia on Tanskalla (78 892), Virolla (77 260) ja Suomella (76 873).

Sen lisäksi että Suomesta löytyy paljon pelaajia, he ovat myös huomattavasti keskimääräisempiä parempia. Suomesta löytyy nimittäin prosentuaalisesti eniten pelaajia kolmesta kovimmasta taitotasoluokasta.

Pelin kolme parasta taitotasoa ovat Global Elite, Supreme Master First Class ja Legendary Eagle Master. Leetifyn datan mukaan suomalaispelaajista 4,32 prosenttia on globaleita, 9,12 % supremeja ja 11,76 % lemejä. Vertailua muihin maihin voi katsoa alla olevasta taulukosta.

  • Juttu jatkuu taulukon jälkeen

Leetifyn data ei tullut suurena yllätyksenä, sillä Suomi on ollut Counter-Striken kärkimaita jo 20 vuotta.

Suomesta ovat puskeneet maailmalle ENCEn lisäksi muun muassa Destination Skyline, 69°N-28°E, Team WinFakt, Insignia Cadre, CKRAS ja HAVU Gaming, jotka kaikki ovat menestyneet joukkueina.

Aleksi ”allu” Jallin, Jere ”sergej” Salon, Aleksi ”Aleksib” Virolaisen, Tomi ”lurppis” Kovasen, Max ”ruuit” Aspen ja Joona ”natu” Leppäsen kaltaiset pelaajat ovat puolestaan olleet uransa aikana monen suomalaisen CS-pelaajan esikuva.

Tällä hetkellä HLTV:n maailmanlistan kolmenkymmenen parhaan joukosta ei löydy yhtään täysin suomalaista joukkuetta, mutta useita yksittäisiä pelaajia. Virolaisen OG on 10:s, Joonas ”doto” Forssin ENCE 19:s ja Jesse ”zehN” Linjalan FunPlus Phoenix 24:s.

Lue lisää: CS-legenda Christopher Alesund kertoo loistokkaan uransa varjopuolista - fanien viha, henkiset paineet ja ikävä tauti vaativat veronsa

Lue lisää: Suomalaisten finaali alkoi katastrofilla, kun avainpelaaja otti hatkat – Joona Leppäsen uran huippuvuosina meininki oli kuin lastentarhassa

Lue lisää: CS-valmentaja kertoo mikä on suomalaispelaajien ongelma – muistelee takavuosien keskustelua nykyisen huippunimen kanssa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?