Kovaa työtä vai turhaa ylipelaamista? Kilpapelaajat kertovat jopa 17 tunnin treenipäivistään - Esports - Ilta-Sanomat

Kovaa työtä vai turhaa ylipelaamista? Kilpapelaajat kertovat jopa 17 tunnin treenipäivistään

Kiinalaiset ja korealaiset League of Legends -ammattilaiset kertovat käyttävänsä harjoitteluun käytännössä koko valveillaoloaikansa. Vapaapäiviä alalla ei juurikaan ole.

League of Legends -maailmanmestarit Lee Sang-hyeok ja Kim Tae-sang kertovat molemmat harjoittelevansa hurjia määriä.

4.8. 13:38

Kilpapelaajien hurjat harjoitusmäärät ovat olleet jo vuosia kiistanalainen aihe. Joidenkin mukaan lukemattomat pelitunnit ovat tarpeellisia huipulla pysymiseen, kun taas toiset uskovat liian pelaamisen olevan jopa haitallista pelin tason kannalta.

Kiinalainen League of Legends -pelin mestaruussarja LPL julkaisi äskettäin videon, jossa lukuisat liigan ammattilaiset kertovat keskimääräisen päivänsä kulusta. Pelaajien kertomat luvut ovat karua kuultavaa.

– Arjessani jos en nuku, niin harjoittelen, ruokatauot pois lukien, toteaa LoLin maailmanmestaruuden vuonna 2019 voittanut korealainen Kim ”Doinb” Tae-sang.

Saman tapaisesta päivärytmistä puhuvat myös käytännössä kaikki muut videolla esiintyvät pelaajat.

Videolla esitetyn keskimääräisen aikataulun mukaan pelaajat heräävät puoliltapäivin tai ennen kello yhtä iltapäivällä. Suurin osa aloittaa harjoittelun viimeistään kello kahdelta. Ruokatauko pidetään noin viideltä ja harjoittelua jatketaan noin kello neljään yöllä. Vapaapäiviä kuukaudessa on yksi tai kaksi.

Kiinalaisen liigan ulkopuolellakin luvut ovat paikoin hurjia. Historian tunnetuin ja mahdollisesti paras LoL-pelaaja Lee ”Faker” Sang-hyeok kertoi Mobalytics-sivustolle käyttävänsä harjoitteluun ja vapaaseen pelaamiseen keskimäärin 17 tuntia päivässä. Vapaa-aikaa hän varasi päivittäin noin tunnin.

Nukkumaan korealaistähti menee noin neljältä tai viideltä aamulla ja nousee viimeistään puolilta päivin. Hän kertoo tähtäävänsä noin kuuden tunnin uniin.

Hurjat treenimäärät ovat yleisiä etenkin aasialaisissa joukkueissa. Kiinalaiset ja korealaiset joukkueet ovat perinteisesti maailman parhaita, joten hurjilla treenimäärillä on selvästi ollut jokin vaikutus peliin. Samalla ne ovat aiheuttaneet kuitenkin monille mittavaa stressiä, burnouteja ja loukkaantumisia.

Lue lisää: Yksi kaikkien aikojen kilpapelaajista lopettaa terveyshuolien takia 23-vuotiaana – ei voittanut koskaan MM-kultaa

Esimerkiksi vuoden 2015 maailmanmestarijoukkueen SKT T1:n pelaaja Bae ”Bang” Jun-sik totesi Invenille vuonna 2018, ettei haluaisi enää koskaan palata joukkueen menestyneimpään jaksoon.

– Varmaan vuonna 2015 fanit ajattelivat, että pelaajat rakastivat silloin pelata koska pelasimme niin hyvin. Jos saisin valita, että palaisinko siihen aikaan, niin en palaisi. Silloin oli niin rankkaa. Saavutimme paljon, mutta teimme samalla uskomattoman määrän töitä, Jun-sik sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?