Entiseltä CS-tähdeltä yllättävä väite: Kilpapelaajat voivat pysyä huipulla vielä viisikymppisinä - Esports - Ilta-Sanomat

Entiseltä CS-tähdeltä yllättävä väite: Kilpapelaajat voivat pysyä huipulla vielä viisikymppisinä

Striimaamisen supertähden Michael ”Shroud” Grzesiekin mukaan kilpapelaajat voivat jatkaa ammattilaisuraansa huipputasolla jopa 50-vuotiaaksi saakka.

Striimaamisen supertähden Michael ”Shroud” Grzesiekin mukaan kilpapelaajat voisivat jatkaa ammattilaisuraansa huipputasolla huomattavasti nykyistä keskiarvoa pidemmälle.

4.8. 20:18

Maailman suosituimpiin striimaajiin lukeutuva kanadalainen Michael ”Shroud” Grzesiek esitti hiljattain Twitch-lähetyksessään yllättävän väitteen. Grzesiekin näkemyksen mukaan kilpapelaajat voisivat helposti jatkaa uraansa vaikka viisikymppiseksi saakka.

Striimaajatähti on itse entinen Counter-Strike-ammattilainen. Grzesiek kuitenkin lopetti oman ammattilaisuransa virallisesti vuonna 2018, koska hän halusi keskittyä enemmän sisällöntuotantoon.

– Jos aloitat urasi aikaisin, vaikka 16- tai 17-vuotiaana ammattilaistasolla ja jatkat ammattilaisena viisikymppiseksi, niin olet edelleen huipputason pelaaja, Grzesiek väittää.

Grzesiekin mukaan vuosien varrella pelaajan refleksit saattavat hidastua, mutta pelin tason voi pitää korkealla mikäli motivaatio ja pelaajan intohimo peliä kohtaan säilyvät. Hän lisäksi uskoo, että viisikymppisenä pelaaja voisi lähestyä peliä selvästi uransa alkuaikoja älykkäämmin.

Grzesiekin väite on yllättävä, sillä kilpapelaajat lopettavat uransa usein nuorena. Monien tie huipulla päättyy jo ennen 30 ikävuoden rajapyykkiä erinäisistä syistä. Loukkaantumiset ja motivaatio-ongelmat ovat yleisiä ja suurimmassa osassa peleistä yli 30-vuotiaat huippupelaajat ovat jo harvinaisuuksia.

Lue lisää: Kuusi vuotta CS-unelmaa riitti –major-voittaja lyö hanskat tiskiin 23-vuotiaana

Lue lisää: Yli viisi miljoonaa euroa voittanut pelitähti lopettaa uransa 21-vuotiaana

Lue lisää: Rannevaivoista kärsinyt StarCraft-legenda lopettaa – muistetaan kesien 2012–14 dominoinnista

Suomalainen CS-legenda ja nykyinen ENCEn markkinointijohtaja Joona ”natu” Leppänen kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa vuonna 2019, että monin paikoin myös pelkkä elämäntilanteen ja prioriteettien muuttuminen johtaa uran päättymiseen.

– Jos ammattitasolla haluaa pärjätä, pitää pelaamiseen laittaa koko elämä. Kilpailu huipulla on aivan älyttömän kovaa. Jos kaasusta höllää yhtään, nuoret ja nälkäiset tulevat ohi vasemmalta ja oikealta, Leppänen sanoi.

Lue lisää: Miksi kilpapelaajat lopettavat usein alle 30-vuotiaina? Entinen ammattilainen kertoo

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?