16-vuotias Fortnite-tähti maksoi palkintorahoilla perheensä velat – turnausvoiton seuraukset kuitenkin yllättivät - Esports - Ilta-Sanomat

16-vuotias Fortnite-tähti maksoi palkinto­rahoilla perheensä velat – turnaus­voiton seuraukset kuitenkin yllättivät

Kroatialainen Jurica ”Jur3ky” Risek voitti toukokuussa Fortnite-pelin huipputurnauksen FNCS:n Euroopan-sarjan. 100 000 euron palkintopotilla oli kuitenkin odottamattomat seuraukset.

Kroatialainen

3.8. 9:57

16-VUOTIAS kroatialainen Jurica ”Jur3ky” Risek voitti toukokuussa Fortnite-pelin huipputurnauksen FNCS:n Euroopan-sarjan. 100 000 euron palkintopotin turnauksesta kuitannut nuorukainen avasi yllätysvoittonsa vaikutuksia Twitlonger-julkaisussa edellisviikkona.

Wave-organisaatiota edustava Risek kertoi toukokuussa saaneensa tietää, että hänen perheensä on veloissa. Tiedon myötä hän kertoo treenanneensa ”jokaisella mahdollisella tavalla” ja tehneensä kaiken sen eteen, että turnauksesta tulisi voitto kotiin.

Voitto tuli. Risek kuittasi palkintorahoilla vanhempiensa velat.

– Molempien velat on nyt maksettu ja varmistin, että he saavat myös nauttia elämästään, Risek kirjoittaa.

Lue lisää: 16-vuotiaalle Fortnite-pelaajalle jättipotti – ratkaisi perheensä rahahuolet

Voitolla oli kuitenkin toinen odottamaton seuraus. Risek kertoo motivaationsa peliä kohtaan laskeneen voiton myötä merkittävästi.

– En tiennyt, mitä haluan seuraavaksi. En ollut enää niin nälkäinen. Minulla ei ollut sitä samaa motivaatiota, joka minulla oli kun halusin huipulle. Se kaikki vain katosi, ikään kuin sitä ei edes olisi koskaan ollut, Risek sanoo.

Risek uskoo, että syy tähän oli liian matalalle asetettu tavoite. Hän kertoo, että olisi todennäköisesti saavuttanut tavoitteensa esimerkiksi viiden tuhannen euron palkintosummalla, eli vain murto-osalla turnauksesta kuitatusta potista.

Nuori Fortnite-tähti kertookin jatkossa tähtäävänsä korkeammalle. Hän kertoo asettavansa pidemmän aikavälin tavoitteita pitääkseen motivaationsa paremmassa kunnossa.

– Opin tästä sen, että tyhmiäkin unelmia kannattaa keksiä. Sellaisia unelmia, mitä ei edes itse uskoisi mahdollisiksi, mutta sillä tavalla et saavuta tavoitettasi vain kuukaudessa, kolmessa kuukaudessa tai vuodessa, Risek kirjoittaa.

Lue lisää: Rahaa ovista ja ikkunoista: Maailman tunnetuin pelaaja paljasti tulonsa Fortniten huippuajoilta

Lue lisää: 16-vuotiaana 2,6 miljoonaa euroa voitta­neesta pojasta tehtiin Fortnite­-peli­hahmo – tältä se näyttää

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?