Nicolai ”HUNDEN” Petersenin väitetään jakaneen salaista tietoa – Heroic antoi potkut CS-valmentajalle ja vie asian oikeuteen - Esports - Ilta-Sanomat

CS-valmentaja jakoi salaista tietoa – joukkue antoi potkut ja vie asian oikeuteen

Nicolai ”HUNDEN” Petersen on toista kertaa vuoden sisään otsikoissa hämmentävästä syystä.

Nicolai ”HUNDEN” Petersen pelasi muun muassa MAD Lionsissa ennen kuin siirtyi valmentajaksi keväällä 2020. Valmentajauran aikana hän on ollut kohun keskellä jo kahdesti.

30.7. 10:07

Tanskan suurimpiin esports-organisaatioihin lukeutuva Heroic on antanut potkut Counter-Strike-joukkueensa valmentajalle Nicolai ”HUNDEN” Petersenille.

Heroic on lisäksi aloittanut oikeustoimet Peterseniä vastaan Tanskassa. Potkujen syyksi kerrottiin sopimusrikko, sillä Petersen oli Heroicin selvityksen mukaan jakanut joukkueen taktiikoihin liittyviä tietoja ”merkittävän kilpailijan kanssa”. Petersen salasi asian Heroicilta.

Heroicin lausunnon mukaan Petersen siirrettiin luottamuspulan takia sivuun CS-joukkueesta heinäkuun alussa juuri ennen IEM Cologne -suurturnausta. Penkityksestä suivaantunut Petersen esti sen jälkeen joukkueelta pääsyn nettikansioon, jossa oli joukkueen strategioita.

Aiemmin tällä viikolla Petersen ilmoitti ettei uusi sopimustaan Heroicin kanssa. Hän myös kiisti huhut taktiikoiden jakamisesta ulkopuolisille. Petersen sanoi jakaneensa vain tietynlaisia muistiinpanoja, jotka eivät hänen mielestään kuulu joukkueelle.

Lue lisää: Huijaamisesta narahtanut CS-valmentaja siirto­huhujen kohteena – kiisti yllättävän väitteen liittyen taktiikoihin

30-vuotias Petersen on otsikoissa jo toista kertaa vuoden sisään. Viime syksynä hän oli yksi valmentajista, joka jäi kiinni huijaamisesta käytettyään valmennustilassa ollutta ohjelmistovirhettä.

Petersen sai huijaamisesta reilun puolen vuoden toimitsijakiellon, josta huolimatta hän sai jatkaa Heroicissa. Organisaatio siirsi Petersenin analyytikoksi rangaistuksen ajaksi. Kiellon päätyttyä hän sai palata valmentajaksi, mutta toinen vikatikki oli liikaa jopa Heroicille.

Petersen ehti edustaa Heroicia kaiken kaikkiaan 15 kuukautta. Sinä aikana joukkue kävi HLTV:n maailmanlistan kärjessä, voitti kolme merkittävää turnausta ja oli vakituinen top10-joukkue. Tällä hetkellä Heroicin HLTV-sijoitus on 7.

Lue lisää: CS-ottelussa koettiin niin erikoinen tilanne, että jopa selostajat repesivät nauruun – ”En ole nähnyt mitään tällaista!”

Ennen potkuja Petersenin uran huhuttiin jatkuvan tanskalaisjätin Astraliksen uutena valmentajana. Heroicin ilmoituksen jälkeen valmentajan uran uskotaan kuitenkin olevan paketissa ainakin terävimmän kärjen osalta.

Heroicin oikeustoimien lisäksi esportsin valvontaelin ESIC tutkii tapausta. ESICin mukaan Petersen oli jakanut strategiaan liittyvän nettikansion, jota pääsyt saanut osapuoli ei ollut kuitenkaan avannut. Turnausjärjestäjä ESL taas vahvisti ettei IEM Cologne -turnaus kärsinyt mitenkään valmentajan teosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?