ESL Pro Leaguen lohkot: ENCE kohtaa tanskalaisjätit, OG maailman kolmosen - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE kohtaa tanskalaisjätit, OG maailman kolmosen – näin alkaa CS:n syyskausi

ESL Pro Leaguen lohkovaihe pelataan neljässä erässä 15.8.–5.9. Suomalaisia on kahdessa joukkueessa.

Aleksi ”Aleksib” Virolainen (vasemmalla) ja Joonas ”doto” Forss ovat ainoat suomalaispelaajat tulevalla EPL-kaudella.

27.7. 20:00

Counter-Strike-ammattilaisten kesätauko päättyy 15.8. ja heti seuraavana päivänä alkaa syyskausi huipputason osalta uudella ESL Pro League -kaudella.

14. kerran järjestettävällä liigakaudella nähdään suomalaisväriä ENCEssä (Joonas ”doto” Forss, valmentaja Eetu ”sAw’” Saha) ja OG:ssa (Aleksi ”Aleksib” Virolainen).

ENCE pelaa A-lohkossa (16.–20.8.) yhdessä Heroicin, Astraliksen, Team Vitalityn, Team Spiritin ja Bad News Bearin kanssa. Lohkon kovimmat nimet ovat Astralis ja Heroic, jotka ovat HLTV:n maailmanlistan sijoilla 4 ja 7.

Virolaisen johtama OG ottaa B-lohkossa (21.-26.8.) mittaa G2 Esportsista, Virtus.prosta, Complexitystä, Renegadesista ja Sinners Esportsista. B-lohkon ennakkosuosikkeja ovat HLTV:n listalla kolmantena oleva G2 ja viidentenä oleva Virtus.pro.

Loput kaksi lohkoa, joissa kilpailevat esimerkiksi NaVi, FaZe, Gambit ja NiP, pelataan 27.–31.8. ja 1.–5.9. Lohkojen tarkempaa otteluohjelmaa ei ole vielä kerrottu.

Lohkovoittajat pääsevät suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet pelaavat avauskierroksella keskenään. 12 joukkueen pudotuspelit pelataan 6.–12.9., mutta tarkempaa otteluohjelmaa ei ole vielä vahvistettu.

EPL:ssä pelataan 750­000 dollarin palkintorahoista sekä ESL Pro Tour -pisteistä. Hallitseva mestari on Heroic, joka kaatoi kevään finaalissa Gambitin 3–2.

Lue lisää: Video: CS-finaali kesti 7 tuntia ja sai jäätävän lopetuksen – tästä tilanteesta puhutaan vielä pitkään

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?