Fifa-pelin maailmanmestarilta tyly viesti peruttuihin kisoihin liittyen: ”Eivät edes välitä” - Esports - Ilta-Sanomat

Maailman­mestari kritisoi Fifan päätöstä perua esports-kisat – ”Eivät edes välitä”

Fifa-pelin suurten esports-turnausten peruminen suututti pelaajat.

Saudiarabialainen Mosaad "Msdossary" Aldossary voitti MM-kullan vuonna 2018. Nyt hän kritisoi päätöstä perua kisat lyhyellä varoitusajalla.

28.7. 9:58

Jalkapalloliitto Fifa on perunut Fifa-pelin World Cup- ja Nations Cup -turnaukset, jotka oli tarkoitus pelata elokuussa. Kisat peruttiin toista vuotta peräkkäin koronapandemian rajoitusten ja osallistujien terveyttä ajatellen.

Puolen miljoonan dollarin ja 32 pelaajan World Cup oli tarkoitus pelata 6.–8. elokuuta Lontoossa. Nations Cupin mestaruudesta ja 400 000 dollarin palkintorahoista oli tarkoitus pelata 20.–22. elokuuta Kööpenhaminassa 24 joukkueella.

Suomi oli yksi Nations Cupin finaaliin selvinneistä maista. Perumispäätösten takia molempien turnausten palkintorahat jaetaan tasan osallistujien ja osallistujamaiden kesken.

– Sanat eivät riitä kuvailemaan, miten surullinen olen juuri nyt, twiittasi Suomen joukkueeseen kuulunut Jesse ”Kossu72” Kosamo.

Uutinen ei ole ollut Fifa-pelaajien mieleen. Monet ammattilaiset ovat Twitterissä purkaneet pettymystä ja kritisoineet järjestäjiä, koska perumispäätös kerrottiin World Cupin osalta vain kahden viikon varoitusajalla.

– Olen erittäin pettynyt turnausten perumiseen. Minun näkökulmastani ihmiset tapahtumien takana ovat hoitaneet asiat huonosti, eivätkä he edes välitä päätöstensä seuraamuksista, latasi vuoden 2018 maailmanmestari Mosaad ”Msdossary” Aldossary.

– Turvallisuus ennen kaikkea, mutta kun näet paljon isompien tapahtumien etenevän ilman suurempia ongelmia, ei voi kun miettiä, olisiko ollut mahdollista tehdä enemmän [kisojen toteutumiseksi], twiittasi entinen Fifa-suuruus Ivan "BorasLegend" Lapanje

– Muut urheilulajit ovat löytäneet ratkaisuja ja pärjänneet rajoitusten kanssa, mutta meillä yksinkertaisesti perutaan vuoden tärkeimmät tapahtumat... Oli yli vuosi aikaa keksiä vaihtoehtoinen ratkaisu... Missä se on? Me kaikki ansaitsemme parempaa, sanoi selostaja ja sisällöntuottaja ”BombNuker”.

Lue lisää: Fifa-pelaajan raivopurkaus kävi kalliiksi – potkut ja pitkä pelikielto

Myös ei-kilpapelaajilta satoi palautetta ja naureskelua liiton ja peliyhtiö EA:n päätökselle perua turnaukset.

– Hauskaa. Olympialaiset ovat meneillään, mutta esports-turnausta ei voi järjestää?

– EM-finaalin järjestäminen [Lontoossa] onnistuu, mutta FIFAe World Cupin järjestäminen (32 osallistujalle) ei käy, naureskeli eräs.

Fifa on yksi maailman suosituimmista pelisarjoista, johon pelaajat käyttävät vuosittain yli miljardi euroa. EA Sports on tukenut pelin kilpapuolta viime vuosina miljoonilla euroilla, mutta pelaajat ovat olleet pitkälti tyytymättömiä pelin tilanteeseen ja kilpapuolen kehitykseen.

Lue lisää: 536 ottelun voittoputki päättyi – 72 000 katsojaa seurasi suorana 15-vuotiaan Fifa-tähden häviötä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?