Fifa-pelaajan Agit ”AgitPower” Katilmisin raivopurkaus toi potkut ja vuoden pelikiellon - Esports - Ilta-Sanomat

Fifa-pelaajan raivopurkaus kävi kalliiksi – potkut ja pitkä pelikielto

Kanadalainen Fifa-pelin huippunimi Agit "AgitPower" Katilmis maksoi hölmöilystään kovan hinnan.

Agit "AgitPower" Katilmisin kommentti toi hänelle potkut, pelikiellon ja vei MM-kisapaikan.

27.7. 10:30

20-vuotias Agit ”AgitPower” Katilmis selvitti kesäkuussa tiensä Fifa-jalkapallopelin MM-kisoihin, mutta menetti kisapaikan vain viikkoja myöhemmin puhuttuaan asiattomasti suorassa Twitch-lähetyksessä.

Katilmisilla meni hermot kesken pelin ja hän pamautti vastustajalleen, että tämän tulisi tappaa itsensä hyppäämällä sillalta. Video tilanteesta lähti nopeasti leviämään Twitterissä.

Pelaaja pyysi nopeasti anteeksi kommenttiaan. Hän kertoi ilmoittautuneensa vihanhallintakurssille, jotta vastaava tilanne ei toistuisi tulevaisuudessa. Lisäksi hän lahjoitti 2 500 dollaria kanadalaiselle itsemurhien ehkäisyyn keskittyvälle järjestölle.

Peliyhtiö EA ja Katilmisin edustama Vancouver Whitecaps FC reagoivat nopeasti kohuun. Whitecaps FC antoi pelaajalle potkut heti seuraavana päivänä kertoen syyksi asiattoman käytöksen. Katilmis ehti edustaa kanadalaisorganisaatiota vain kuukauden.

EA antoi Katilmisille vuoden kilpailukiellon kaikkiin Fifa-pelin virallisiin kilpailuihin. Samalla pelaajalta evättiin hänen aiemmin lunastamansa kisapaikka puolen miljoonan dollarin MM-turnaukseen. Monet Fifa-seuraajat ovat pitäneet rangaistusta liian lepsuna.

– Hyväksyn ja olen samaa mieltä rangaistukseni kanssa. Käytökseni oli sopimatonta ja voin vain toivoa, että saan ajan kanssa takaisin yhteisön luottamuksen. Minulla on vielä paljon opittavaa elämästä, pelaaja kommentoi peliyhtiöltä saamaansa rangaistustaan.

Katilmis on ollut tänä vuonna yksi Pohjois-Amerikan parhaista pelaajista. Kesäkuussa hän sijoittui toiseksi PlayStation 4:llä pelatuissa MM-karsinnoissa. Sijoitus toi 20­000 dollaria ja jatkopaikan MM-kisoihin, jotka myöhemmin peruttiin koronapandemian takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?