Suosittu jalka­pallo­peli muuttuu ilmaiseksi – näin eFootball haastaa Fifan

PES-jalkapallopeli on nyt eFootball, jota voi pelata ilmaiseksi suosituimmilla konsoleilla ja pc:llä.

Neymar ja Lionel Messi ovat molemmat eFootballin mainoskasvoja.

22.7.2021 14:00

Konamin jalkapallopelisarja Pro Evolution Soccer, paremmin tunnettuna lyhenteellä PES, on jatkossa ilmainen, jonka lisäksi pelin nimi on vaihdettu muotoon eFootball.

Nimenmuutoksen lisäksi pelimoottoria on kehitetty, eri pelialustojen väliset yhteispelit ovat jatkossa mahdollisia ja peliä päivitetään jatkossa säännöllisesti. Peli julkaistaan alkusyksyn aikana, mutta tarkempaa päivämäärää ei kerrottu.

Peli on jatkossa pelattavissa ilmaiseksi PlayStation 4:llä, PlayStation 5:llä, Xbox Onella, Xbox Series S/X:llä, pc:llä (Windows 10, Steam) ja myöhemmin Androidilla ja iOS:llä.

Syksyn ja talven aikana peliin lisätään nettiliigoja, joukkueenrakennuspelitila, ohjaintuki mobiiliversiolle, kausikortti sekä järjestetään esports-turnauksia. Osa uusista pelitiloista laitetaan maksumuurin taakse. Uuden Motion Matching -tekniikan luvataan tarjoavan realistisempaa ja tarkempaa liikkumista kentällä.

EFootball tukee myös pelialustojen välisiä yhteispelejä, joka otetaan käyttöön vaiheittain. Julkaisun yhteydessä saman konsoliperheen (esimerkiksi Xboxin) pelaajat voivat pelata heti keskenään. Syksyllä mahdollistetaan kaikkien konsoli- ja pc-pelaajien väliset ottelut, mutta mobiilipelaajat pääsevät haastamaan muita alustoja vasta talven aikana.

Julkaisun yhteydessä pelaajat pääsevät pelaamaan otteluita yhdeksällä lisensoidulla joukkueella, joihin lukeutuvat esimerkiksi FC Barcelona, Juventus, Manchester United, FC Bayern München sekä Arsenal.

Lue lisää: Myytiin loppuun 10 sekunnissa: Joukkue teki digitaalisilla fani­tuotteilla hurjan tilin

Lue lisää: Olympialaisiin yhdistetty peliturnaus floppasi – tämä kaikki meni pieleen

Tiedotteessa Konami sanoo eFootballin vievän virtuaalijalkapallon aivan uudelle tasolle kilpapelaamisen saralla. Pelisarjassa on pyörinyt jo vuosia Konamin tukemia kilpasarjoja, joissa on nähty kilpailemassa muun muassa FC Barcelonan ja Juventusin nimeä kantaneet joukkueet.

Konamin kilpasarjat ovat kuitenkin hävinneet palkintorahoissa ja näkyvyydessä ykköskilpailija EA:n julkaisemalla Fifa-pelisarjalle. PES eFootball 2020 -pelin juuri pelatun MM-finaalin kokonaispotti oli 190 000 dollaria.

Fifa-pelisarja on EA:lle vuositasolla yli miljardin euron bisnes, joten rahaa valuu myös kilpapuoleen. Viime vuonna Fifa-turnauksissa jaettiin palkintorahaa yli 1,5 miljoonaa euroa, minkä lisäksi turnausten katsojaluvut ovat huomattavasti suuremmat kuin Konamin teoksella.

EA:n Fifaa on pidetty jo pidemmän aikaa maailman parhaana jalkapallopelisarjana, vaikka yhtiö saa tasaisesti kritiikkiä varsinkin FUT-nettipelitilan rahastustavoista. Fifan vuosittainen uusi versio julkaistaan tällä kertaa 1. lokakuuta.

Lue lisää: FIFA-huippu teki tiukan päätöksen: Ei euroakaan pelin rahastukselle

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?