Fnaticin CS-joukkue keskellä kaikkien aikojen kriisiä – ratkaisua haetaan yllättävällä päätöksellä - Esports - Ilta-Sanomat

Legendaarinen CS-joukkue keskellä kaikkien aikojen kriisiä – päätyi yllätysratkaisuun

Fnatic on ilmoittanut jo yhden legendan jättävän CS-joukkueen, johon katsotaan jatkossa pelaajia ympäri maailmaa.

Fnatic on yksi Counter-Striken ikonisimmistä nimistä. Kuvassa CS-joukkue juhlimassa DreamHack Masters Malmö -mestaruutta syksyllä 2019.

21.7. 10:30

Counter-Striken tunnetuimpiin nimiin lukeutuva Fnatic on ilmoittanut Jesper ”JW” Wecksellin etsivän jatkossa uutta joukkuetta.

Wecksellin lisäksi Fnatic penkitti jo aiemmin Maikil "Golden" Selimin. Fnaticin kokoonpanoon kuuluvat tällä hetkellä Freddy ”KRIMZ” Johansson, Ludvig ”Brollan” Brolin ja Jack ”Jackinho” Ström Mattsson.

Fnaticilla on tällä hetkellä menossa kokoonpanon uudelleenrakennus. Vaikean viimeisen vuoden takia Fnatic jättää pelkkien ruotsalaispelaajien ympärille rakennetun kokoonpanon, sillä nyt pelaajia etsitään kansainvälisesti.

Vuonna 2005 perustettu Fnatic on yksi Counter-Striken historian menestyneimmistä joukkueista kaikki pelisarjan osat huomioiden.

Korona-aika on ollut joukkueelle kuitenkin historiallisen huono, sillä Fnatic ei ole koskaan aiemmin rämpinyt näin syvällä. Huhtikuussa 2020 joukkue oli vielä HLTV:n maailmanlistan kärjessä, mutta pari viikkoa sitten ennen Selimin penkittämistä joukkueen sijoitus oli historiallisen surkea – 38.

Edellisestä turnausvoitosta on ehtinyt kulua jo 15 kuukautta. Se on yksi Fnaticin historian pisimmistä voitottomista ajanjaksoista, mutta aiemmista lässähdyksistä poiketen joukkue ei ole edes pystynyt haastamaan tasaisesti muita kärkijoukkueita.

Fnatic voitti CS:GOn ensimmäisen major-turnauksen loppuvuodesta 2013. Wecksell (ylärivin keskellä) oli Fnaticin viimeinen jäljellä oleva pelaaja kyseisestä kokoonpanosta.

15 vuoden aikana Fnaticia ovat edustaneet pääasiassa ruotsalaispelaajat, kuten legendaariset Harley ”dsn” Örwall, Patrik ”cArn” Sättermon, Patrik ”f0rest” Lindberg, Wecksell, Robin ”flusha” Rönnquist, Olof ”olofmeister” Kajbjer ja Johansson. Muitakin kokeiluja on ollut vaihtelevalla menestyksellä.

Vuosina 2012 ja 2013 organisaation CS-joukkue koostui pääosin tanskalaispelaajista, mutta heikon menestyksen jälkeen katseet suunnattiin taas Ruotsiin. Fnaticia on lisäksi edustanut hollantilainen ja tanskalainen kokoonpano vähemmälle näkyvyydelle jääneessä CS: Source -pelissä vuosina 2007–09.

Organisaation päätös hakea uusia pelaajia Ruotsin sijaan muista Euroopan maista – tai sen ulkopuolelta – on merkittävä päätös Fnaticin pitkään historiaan peilaten. Se kertoo myös paljon entisen CS:n kuningasmaan Ruotsin hiipumisesta. Vaikka maasta tulee yhä runsaasti huippupelaajia, ovat parhaat vuodet jo takanapäin.

Jesper ”JW” Wecksell etsii uusia haasteita kesätauon jälkeen. Hän ehti pelata Fnaticissa 2709 päivää.

Keitä ovat sitten Fnaticin mahdolliset uudet tähtinimet? Danish CSGO Leaks -niminen Twitter-tilin tietojen mukaan Fnatic on kiinnostunut tanskalaisesta Mathias ”MSL” Lauridsenistä ja brittipelaaja William ”mezii” Merrimanista.

Puolalaismedioiden mukaan Fnatic on käynyt neuvotteluita AGO-joukkueen 19-vuotiaasta Miłosz ”mhL” Knasiakista, joka on lupaava tarkkuuskivääripelaaja.

Vapailla markkinoilla ovat muun muassa suomalainen tarkkuuskivääritähti Aleksi ”allu” Jalli ja Lauridsenin entiset joukkuetoverit René ”cajunb” Borg sekä Philip ”aizy” Aistrup Larsen.

CS-ammattilaisten kesätauko alkoi juuri, joten Fnaticilla on useampi viikko aikaa rakentaa uusi kokoonpano. Syyskausi alkaa ESL Pro Leaguen uudella kaudella 16. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?