Aika käy vähiin Ruotsin CS-majorin osalta – järjestäjä haluaa suuren yleisön, muuten kisat viedään toiseen maahan - Esports - Ilta-Sanomat

Aika käy vähiin Ruotsin CS-majorin osalta – järjestäjä haluaa suuren yleisön, muuten kisat viedään toiseen maahan

Counter-Striken major-turnaus on tarkoitus järjestää loka-marraskuussa Tukholmassa, mutta järjestäjillä on jo kaksi varapaikkaa tiedossa.

Astralis on CS-majorien hallitseva mestari kolmella peräkkäisellä voitolla. Edellisen kerran turnaus on järjestetty Berliinissä elo-syyskuussa 2019.

20.7. 21:30

Järjestetäänkö Counter-Striken ykkösturnausta eli majoria suunnitellusti 23.10.–7.11. Ruotsissa? Se on ollut kuuma puheenaihe CS-fanien keskuudessa jo pari viikkoa.

Ruotsin tällä hetkellä voimassa olevat koronarajoitukset oikeuttaisivat vain 300 katsojan päästämisen Avicii-areenalle, johon major-turnauksen on tarkoitus huipentua. Tapahtumia koskeviin rajoituksiin on mahdollisesti tulossa muutoksia 15. syyskuuta, mutta tilanne elää koronapandemian mukana.

CS:n suurimman turnauksen järjestäminen 300 katsojalle ei ole PGL:n mukaan mahdollista. PGL kertoi tänään yhtiöllä olevan tiedossa jo kaksi varapaikkaa Euroopassa, jos kisojen järjestäminen isolle yleisölle ei onnistu Tukholmassa.

– Toivomme Ruotsin, joka on Counter-Striken koti, olevan seuraavan CS-majorin järjestämismaa. Jos haluamamme ehdot eivät toteudu, jatkamme varasuunnitelman kanssa eteenpäin ja viemme kisat toiseen maahan, sanotaan PGL:n tiedotteessa.

Vaihtoehtoisia kisamaita ei kerrottu, mutta toisen uskotaan olevan Romania, jossa PGL järjestää 7.–17. lokakuuta Dota 2:n MM-turnauksen. Se piti alun perin järjestää elokuussa Ruotsissa, mutta maa ei antanut poikkeuslupaa MM-turnauksen järjestämiseen peliyhtiön yrityksistä huolimatta.

PGL:n ilmoittama katsojamäärä ei ole kuitenkaan aivan oikein, kertoo Fragbite, jonka mukaan rajoitus tarkoittaa yhtä katsomonosaa. Avicii-areenan maksimikapasiteetti on 16 000, joten jopa nykyisillä rajoituksilla katsojamäärä nousisi ainakin muutamaan tuhanteen.

Ruotsalaismedia Expressenin lähteiden mukaan PGL ei ole todellisuudessa halukas ratkaisemaan tilannetta, jotta se voisi viedä kisat toiseen maahan. Ruotsin hallitus ei ole antanut PGL:lle poikkeuslupaa turnauksen järjestämistä varten.

Poikkeuslupa tarvitaan, jotta ympäri maailmaa saapuvat pelaajat saavat tarvitsemansa viisumit ajoissa ja ongelmitta. Yhtiön asettama alkuperäinen aikaraja poikkeuslupien saantiin oli viime viikon perjantai, mutta sitä lykättiin ruotsalaisministerin yhteydenoton takia.

Kulttuuriministeri Amanda Lind kertoi Fragbitelle tapaamisen PGL:n kanssa sujuneen hyvin. Lindin mukaan järjestämispäätöksessä pallo on nyt PGL:llä, sillä hän ei pystynyt takaamaan yhtiön vaatimien ehtojen toteutumista.

CS:n major-turnaus on järjestetty edellisen kerran syyskuussa 2019. Koronan takia kisat peruttiin kahdesti vuodelta 2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?