Fortniten maailmanmestari Kyle ”Bugha” Giersdorf ikuistettiin peliin - Esports - Ilta-Sanomat

16-vuotiaana 2,6 miljoonaa euroa voitta­neesta pojasta tehtiin Fortnite­-peli­hahmo – tältä se näyttää

Kyle ”Bugha” Giersdorf sai MM-kullasta muistuttavan oman hahmon Fortniteen.

Kyle Giersdorf eli ”Bugha” oli 16-vuotias, kun hän voitti Fortniten maailmanmestaruuden ja kolme miljoonaa dollaria.

20.7. 13:20

Heinäkuussa 2019 Kyle ”Bugha” Giersdorfista tuli kertaheitolla Fortniten supertähti, kun hän voitti pelin soolotilan maailmanmestaruuden.

Voitosta silloin 16-vuotias Giersdorf sai kolme miljoonaa dollaria, joka oli silloisella kurssilla 2,6 miljoonaa euroa. Giersdorfin jättivoitto nousi uutisotsikoihin ympäri maailmaa.

Nyt pelijulkaisija Epic Games on muistanut nykyisin 18-vuotiasta pelaajaa ja tämän MM-kultaa harvinaisella tavalla: Giersdorfin nimeä kantava hahmo on lisätty peliin osana Icon Series -sarjaa.

Paketin ostamalla saa käyttöön kolme erilaista hahmon ulkoasua, MM-kultapokaalin mukaisen repun (josta kurkistaa pelaajan Zoey-mupsi), pelaajan erikoishakun sekä voitontanssin. Hahmon myynti alkaa Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Epic ei ole vielä kertonut hahmon myyntiaikaa tai hintaa, jonka uskotaan olevan 20 euron tuntumassa.

Lue lisää: 2,6 miljoonaa Fortnitessa voittaneen 16-vuotiaan äiti lähetti yhden viestin ennen h-hetkeä

Lue lisää: Poliisit iskivät 16-vuotiaan Fortnite-miljonäärin kotiin kesken suoran pelilähetyksen – ”Tämä oli uutta”

Icon Series -sarjaan ovat aiemmin päässeet muun muassa urheilijat Neymar ja LeBron James, räppäri Travis Scott sekä Fortniten avulla pelaamisen supertähdeksi noussut Tyler ”Ninja” Blevins. Giersdorf on ensimmäinen pitkäaikainen Fortnite-kilpapelaaja, joka on saanut oman hahmon ulkoasun eli skinin peliin.

Tältä näyttää Bughan oma hahmopaketti.

Nykyisin 18-vuotias pelaaja on saanut virtuaalihahmon lisäksi oman turnauksen peliin. Epic järjestää 100 000 dollarin Bugha’s Late Game -turnauksen, joka on tehty yhdessä pelaajan kanssa.

Turnauksessa kilpaillaan kolmen hengen joukkueilla, jotka pudotetaan heti pienenemässä olevalle saarelle. Joukkueet saavat pelin alkaessa sattumanvaraisesti yhden yhdeksästä Giersdorfin valmiiksi kasaamasta ase- ja tarvikepaketista. Karsinnat pelataan 20.–28.7. ja finaalipäivä on 28.7.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?