CS-supertähden Aleksandr ”s1mple” Kostylievin nimiin erikoinen ennätys – Gambitin komea putki katkesi IEM Colognessa - Esports - Ilta-Sanomat

CS-supertähden nimiin erikoinen ennätys – maailman ykkösen komea putki katkesi

Elämänsä parhaan turnauksen pelannut Aleksandr ”s1mple” Kostyliev kantoi NaVin näyttävään voittoon Saksassa.

NaVi voitti vuoden 2021 tähän mennessä suurimman turnauksen näytöstyyliin. Aleksandr ”s1mple” Kostyliev (toinen vasemmalta) oli ilmiliekeissä läpi turnauksen.

19.7. 9:30

NaVi oli selvästi paras joukkue Saksassa pelatussa suuressa Counter-Strike-turnauksessa, IEM Colognessa, joka päättyi sunnuntai-iltana.

Venäläis-ukrainalainen joukkue voitti turnauksen häviämättä yhtään peliä. Finaalissa joukkueen jalkoihin jäi G2 Esports, joka hävisi suoraan kolmessa kartassa (16–11 Dust II, 16–14 Mirage, 16–13 Nuke).

IEM Cologne on yksi CS-kalenterin kohokohdista, mutta nyt se sai vielä lisäarvoa oltuaan ensimmäinen suuri lähiverkkoturnaus yli 500 päivään. Turnaus järjestettiin Saksassa tiukoin koronatoimin ja ilman yleisöä.

Edellisen kerran joukkueet olivat pelanneet samassa tilassa IEM Katowicessa, jonka finaalissa NaVi voitti niin ikään G2:n 3–0. Nyt päättynyttä suurturnausta seuraa CS-ammattilaisten kuukauden kestävä kesäloma (19.7.–15.8.).

Lue lisää: Huijaaminen on CS:n todellinen ongelma: Julkaisijan ohjeista tuli välitön naurunaihe

Supertähti Aleksandr ”s1mple” Kostyliev, 23, oli turnauksen ylivoimaisesti paras pelaaja. 14 kartan jälkeen NaVi-pelaajan tappojen ja kuolemien välinen erotus oli +151, hän teki vahinkoa 93,1 pistettä per kierros ja rating oli uskomaton 1,51.

Yksi CS-historian parhaista suorituksista toi Kostylieville turnauksen parhaan pelaajan palkinnon. Hän teki myös yllättävää historiaa, kun hänelle kirjattiin neljä ”ässää” (ace) turnauksen aikana. Ässällä tarkoitetaan CS:sä sitä, kun yksi pelaaja eliminoi yksin koko vastustajajoukkueen. Aiempi ennätys oli kolme ässää yhden turnauksen aikana.

Kaikki neljä Kostylievin ässää:

TurnaukseSSA nähtiin useita yllättäviä tuloksia kahden viikon aikana. Maailman ykkösjoukkueen titteliä jo kuukausia pitänyt Gambit jäi esimerkiksi ensimmäistä kertaa tänä vuonna neljän parhaan ulkopuolelle suurturnauksessa.

Gambit hävisi turnauksen aikana G2:lle lohkovaiheessa ja puolivälierissä FaZelle, joka oli turnauksen suurin yllättäjä. Netissä FaZe ei ole pärjännyt kuukausiin, mutta nyt joukkue pudotti Gambitin lisäksi Vitalityn ja Heroicin.

Muutoksia tänä keväänä kokenut Astralis selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon, mutta välierissä se hävisi niukasti G2:lle. Kaikkien aikojen CS-joukkueeksi kutsuttu Astralis ei ole vielä koskaan yltänyt finaaliin IEM Colognessa.

Upeasti viime kuukaudet pelannut G2 selvisi ensimmäistä kertaa finaaliin tänä vuonna, mutta jäi nuolemaan näppejä. Neljässä edeltävässä turnauksessa joukkue oli jäänyt voiton päähän finaalista.

Tuoreella voitolla NaVi on enää voiton päässä Intel Grand Slamista, joka on miljoonan dollarin arvoinen bonus CS-kenttiä dominoivalle joukkueelle.

NaVi on voittanut IEM Katowicen 2020-, DreamHack Masters 2021- ja IEM Cologne 2021 -turnaukset, joten sillä on kolme yritystä aikaa voittaa vielä yksi kriteerit täyttävä suurturnaus. Seuraavat Grand Slamiin kuuluvat turnaukset ovat ESL Pro League (elo-syyskuussa), IEM Fall (syys-lokakuu) ja IEM Winter (joulukuu).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?