Miikka Kempin ja Jere Salon CS-joukkueen yllä leijuu mysteeri - Esports - Ilta-Sanomat

Miikka Kempin ja Jere Salon joukkueen yllä leijuu mysteeri – onko har­joitus­leiriltä jaettu kuva harhautus vai vihje?

Miikka Kempin ja Jere Salon uudella joukkue on ollut jo kuukausia taustaorganisaatio, josta ei ole kerrottu paljoa.

Jere Salon (vasen reuna) ja Miikka Kempin joukkue harjoitteli Sveitsissä. Asian paljasti joukkueeseen yhdistetty valmentaja Sergei Bezhanov, joka jakoi Instagramiin kuvan EV Zug -joukkueen pukukopista.

18.7. 12:00

Suomalaisten Counter-Strike-tähtien Miikka ”suNny” Kempin ja Jere ”sergej” Salon nykyinen Gorillaz-joukkue esiteltiin 12. huhtikuuta.

Julkaisun yhteydessä pelaajat kertoivat heillä olevan jo organisaatio, joka muun muassa osti suomalaiset ulos ENCEstä ja Robin ”flusha” Rönnquistin Fnaticista. Organisaatio ei ole kuitenkaan paljastettu, mutta jotain tiedonmurusia siitä on saatu selville.

Kemppi kertoi keväällä Ilta-Sanomille organisaation taustalla olevan eurooppalainen jääkiekkoseura ja suomalaisia liikemiehiä. Saman tiedon hän sanoi myös Joonas Haapasaaren kesäkuussa julkaisemalla videolla, joka on kuvattu keväällä.

Lue lisää: Kommentti: Miikka Kempin ja Jere Salon uusi joukkue ei ole ”supertiimi” – raha voi ratkaista sen pärjäämisen

Kyseinen jääkiekkoseura saattaa hyvinkin olla sveitsiläinen EV Zug, jos pelaajien juuri päättyneestä harjoitusleiristä voi päätellä jotain. Harjoitusleiri paljastui pelaajien ja joukkueeseen yhdistetyn valmentajan Sergei ”lmbt” Bezhanovin someen jakamista kuvista ja videoista.

Leiri pidettiin EV Zugin kotiareenalla, joka sijaitsee Zugin kaupungissa. Paikalla olivat kaikki viisi pelaajaa eli Kemppi, Salo, Rönnquist, Niels Christian ”NAToSaphiX” Sillassen ja Yasin ”xfl0ud” Koç.

Vuonna 1967 perustettu EV Zug on Sveitsin pääsarjan hallitseva mestari. Mestaruus oli sille seurahistorian toinen – ensimmäinen tuli vuonna 1998. EV Zugilta ei löydy esports-historiaa.

Gorillazin tähänastinen taival on ollut kivikkoinen. Huhtikuussa esitellystä kokoonpanosta on jäljellä Kemppi, Salo ja Rönnquist.

Alun perin mukana olleet Rokas ”EspiranTo” Milasauskas ja Buğra ”⁠Calyx” Arkinille jäivät nopeasti sivuun. Tilalle löydettiin Sillassen ja Koç.

Kevään aikana joukkue kilpaili kolmessa turnauksessa, joista oli tuloksena kuusi voittoa ja kymmenen tappiota. Vastustajat eivät olleet Euroopan kuuminta kärkeä. HLTV:n maailmanlistalla joukkue on sijalla 145.

Toukokuun jälkeen joukkue piti hiljaiseloa harjoitusleiriin asti, joka pidettiin juuri ennen kansainvälistä kilpailutaukoa. CS-ammattilaisten kesätauko on tänä vuonna 19.7.–15.8.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?