Epäilyt heräsivät, kun huonosti pelannut Valorant-pelaaja olikin yhtäkkiä huippuiskussa – data paljasti törkeän huijaamisen - Esports - Ilta-Sanomat

Pelaajan yhtäkkinen ihme­suoritus herätti epäilykset – data paljasti törkeän huijaamisen

Datan perusteella peliyhtiö pystyi varmistamaan, että Valorant-pelaajan tiliä käytti sääntöjen vastaisesti toinen pelaaja.

Naisille ja muunsukupuolisille tarkoitetussa turnauksessa kilpaillut Team Besties -joukkue narahti huijaamisesta. Peliyhtiö antoi joukkueelle 1,5 vuoden kilpailukiellon.

14.7. 13:10

Valorant-pelissä kilpaileva Team Besties -joukkue on saanut pelijulkaisija Riot Gamesilta 1,5 vuoden kilpailukiellon kaikkiin yhtiön turnauksiin.

Joukkue rikkoi kansainvälisiä kilpasääntöjä käyttämällä rekisteröimätöntä pelaajaa Valorant Game Changers -karsinnoissa. Kyseiset turnaukset on tarkoitettu vain naisille ja muunsukupuolisille.

Rekisteröimättömän pelaajan käyttäminen toi vuoden kilpailukiellon. Yhteistyöhaluttomuudesta tutkinnan aikana lätkäistiin vielä puoli vuotta lisää pelikieltoa.

Riotin mukaan sääntörikkomus paljastui datan perusteella. Besties-pelaaja Mia ”kei” Leong käytti ensimmäiset viisi ottelua Sova-hahmoa, kunnes vaihtoi Jettiin ja Reynaan.

Sova-hahmolla pelaajalle kertyi 39 kuolemaa enemmän kuin tappoja. Hahmovaihdoksen jälkeen tappojen ja kuolemien erotus olikin yhtäkkiä plussan puolella peräti 44:llä.

Mia ”kei” Leongin tilastot karsinnasta. Kuvassa on listattu viimeisimmät ottelut ylimpänä. Kuvakaappaus thespike.gg-sivustolta.

Pelaajan verkkoviive pelipalvelimelle muuttui myös kesken karsinnan. Ensimmäisissä karsintaotteluissa Leongin verkkoviive oli 52 millisekuntia ja myöhemmin 68.

Joukkue kiisti ensin ulkopuolisen pelaajan käytön, mutta myönsi asian Riotin esitettyä todisteita ja diskattua joukkueen karsinnasta.

Riotin mukaan tunnukseen oli kirjauduttu karsintojen aikana eri puolilta Pohjois-Amerikkaa. Rekisteröimättömästä pelaajasta ei ole kerrottu mitään. Häntä ei ole myöskään kirjoituksen perusteella rangaistu.

Kilpailukielto koskettaa kaikkia joukkueen pelaajia eli Leongia, Jenna ”koi” Tangia, Katie ”kateuuu” Trania, Jasmine ”memrice” Huynhia, Jennifer ”wetboosy” Litä ja manageri/valmentaja Bella ”soju” Rieradia.

Lue lisää: Raivo repesi kun naiset ja muunsukupuoliset saivat oman kilpasarjan – Diilistä tuttu sometähti Miisa kertoo, miksi sellaista tarvitaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?