Suomen Valorant-tähdet kompuroivat – Santeri Sassi ainoana jatkoon - Esports - Ilta-Sanomat

Suomen Valorant-tähdet kompuroivat – Santeri Sassi ainoana jatkoon

Santeri ”BONECOLD” Sassin joukkue pelaa vielä koko karsinnan voitosta, mutta jatkopaikka on jo varmistettu.

Santeri ”BONECOLD” Sassi (pieni kuva) varmisti jatkopaikan joukkueensa kanssa. Islannissa loistaneen Nikita ”Derke” Sirmitevin tähdittämä Fnatic yrittää uudestaan loppukuusta.

9.7. 13:28

Suomalaisten Valorant-tähtien Elias ”Jamppi” Olkkosen ja Nikita ”Derke” Sirmitevin joukkueiden kesäkausi ei alkanut toivotusti.

Kummankaan joukkue ei edennyt jatkoon tulevan VCT Berlin Masters -turnauksen ensimmäisestä Euroopan Challengers -karsinnasta.

Olkkosen tähdittämä Team Liquid hävisi karsinnoissa Fnaticille 1–2, voitti Team BDS:n 2–0, mutta taipui ratkaisevassa ottelussa FunPlus Phoenixille 0–2. Sirmitevin joukkue Fnatic puolestaan voitti Liquidin, hävisi Guild Esportsille 1–2 ja putosi G2 Esportsille 0–2.

Toukokuun lopulla Islannissa järjestetyssä ensimmäisessä kansainvälisessä Valorant-turnauksessa Fnatic sijoittui toiseksi ja Liquid oli neljäs. Tähän nähden molemmat joukkueet jäivät odotuksista. Eurooppa on yksi pelin kovatasoisimmista alueista, ja kilpailu on äärimmäisen tiukkaa.

Elias ”Jamppi” Olkkosen ja Team Liquidin karsinta päättyi pettymykseen.

Suomalaisväriä nähdään silti tulevissa Challengers-pudotuspeleissä. Santeri "BONECOLD" Sassin edustama Acend-joukkue on varmistanut sunnuntaina päättyvässä karsinnassa vähintään kolmannen sijan. Acend lunasti jatkopaikan voittamalla Rix.GG:n ja FunPlus Phoenixin.

Acendin lisäksi jatkopaikan saivat G2, FunPlus Plhoenix ja Guild. Karsinta päättyy sunnuntaina. FEL näyttää ottelut suomeksi Twitchissä.

Lue lisää: Valorantin pelaajamäärä julki – räjäyttääkö mobiiliversio pankin?

Karsinnasta pudonneet Liquid, Fnatic, Rix.GG ja BDS saivat kaikki suoran kisapaikan toiseen ja samalla viimeiseen Challengers-karsintaan (28.7.–1.8.). Toisessa karsinnassa on kuitenkin tarjolla vain kaksi pudotuspelipaikkaa nyt jaetun neljän sijaan.

Elokuussa pelattaviin pudotuspeleihin osallistuu 12 joukkuetta, joista vain neljä pääsee Berliiniin. Loppuvuodesta pelataan vielä MM-kisat, joita ajatellen joukkueet haluavat nyt näyttää parastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?