Janne ”Savjz” Mikkonen joutui Blizzard Entertainmentin mustalle listalle – sitten tuli anteeksipyyntö, mutta mikään ei muuttunut - Esports - Ilta-Sanomat

Janne Mikkonen joutui peli­yhtiön mustalle listalle – sitten tuli anteeksi­pyyntö, mutta mikään ei muuttunut

Janne ”Savjz” Mikkonen on Hearthstone-pelin suosituimpia sisällöntuottajia, mutta Blizzard Entertainment pitää pelaajalle mykkäkoulua.

Janne ”Savjz” Mikkonen on kilpaillut erilaisissa korttipeleissä ja luonut uraa sisällöntuottajana. Kuva vuodelta 2015.

7.7. 10:45

Viime kesänä Hearthstone-korttipelin entinen ammattilainen Janne ”Savjz” Mikkonen oli otsikoissa, kun hän kertoi olevansa peliyhtiö Blizzard Entertainmentin mustalla listalla.

Syyksi Mikkonen kertoi vaimonsa Christina Mikkosen 1. heinäkuuta 2019 julkaiseman twiitin. Christina oli kirjoittanut ”oletteko v***u tosissanne” Blizzardin työntekijälle, kun tämä mainosti yhtiön palkkaavan porukkaa Hearthstone-yksikköön. Vain kuukausia aiemmin yhtiö oli antanut potkut yli 800 työntekijälle Christina Mikkonen mukaan lukien.

Tapaus nousi välittömästi puheenaiheeksi pelipiireissä. Blizzard reagoi kohuun nopeasti esittämällä anteeksipyynnön. Samalla kiistettiin väitteet minkäänlaisesta mustasta listasta.

Lue lisää: Suomalaispelaaja kertoi joutuneensa pelijätin mustalle listalle – nettiraivo repesi

Kohusta on nyt vuosi, mutta Janne Mikkosen osalta mikään ei ole ilmeisesti muuttunut. Asian paljasti Christina, joka twiittasi 2. heinäkuuta useamman kerran asiaan liittyen.

– Hyvää vuosipäivää. Emme ole kokonaiseen vuoteen saaneet mitään yhteyttä Hearthstonen yhteyshenkilöihin, mutta emme ole ”mustalla listalla”, Christina twiittasi.

Christinan mukaan he ovat yrittäneet saada yhteyttä Hearthstone-tiimiin useilla eri tavoilla. Hänen mukaan yhtiöstä ei ole vastattu edes Janne Mikkosen edustaman tunnetun ja maineikkaan Team Liquid -organisaation kautta lähetettyihin viesteihin. Muilla Liquid-pelaajilla on yhteistyö pelannut normaalisti Blizzardin kanssa.

Mikkonen on aktiivisesti striimannut ja kilpaillut yhtiön Hearthstone- ja Hearthstone Battlegrounds -peleissä. Hän on molemmissa yksi suosituimmista sisällöntuottajista Twitchissä ja YouTubessa.

Tästä huolimatta hän ei ole viimeiseen vuoteen päässyt kokeilemaan uusia lisäyksiä, laajennuksia tai muutoksia etukäteen, joita näkyville sisällöntuottajille yleensä suorastaan tyrkytetään. Janne Mikkosta ei ole myöskään kutsuttu turnauksiin kilpailemaan.

Christinan mielestä tilanne on erikoinen ja epäreilu, koska Janne Mikkonen ei ole tehnyt mitään väärää. Janne Mikkonen tai Blizzard eivät ole reagoineet millään tavalla Christinan julkaisemiin twiitteihin.

Lue lisää: Raakel tajusi kolmi­kymppisenä olevansa peli­riippuvainen – ”Se oli hirveää myöntää”

Kommenteissa on huomautettu Blizzardin olevan vapaa valitsemaan kenen kanssa se tekee yhteistyötä ja miten. Monet taas ovat kummastelleet yhtiön toimintaa –varsinkin kun otetaan huomioon viime kesänä esitetty anteeksipyyntö ja mustan listan olemassaolon kiistäminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?