Smash Ultimate: Kazuya Mishima osoittautui kovaksi vastustajaksi - Esports - Ilta-Sanomat

Tappelupelin ammattilaiset ottavat köniin tietokoneelta – uuden hahmon tekoäly on kinkkinen vastustaja

Smash Ultimate -tappelupelin uuden hahmon tekoäly on osoittautunut kovaksi vastukseksi jopa ammattilaisille.

Smash Ultimate -tappelupelin uusin hahmo Kazuya Mishima (oikealla) on osoittautunut kovaksi vastustajaksi ammattipelaajille.

4.7. 12:00

Tappelupeli Smash Ultimateen lisättiin kesäkuun lopussa uusi hahmo. Pelattavien hahmojen riveihin liittyi Tekken -pelisarjasta tuttu Kazuya Mishima.

Hahmoa pidetään pelin parissa verrattain haastavana ohjattavana. Taitavan pelaajan käsissä hahmo on kuitenkin erittäin vaarallinen ja mahdollisesti yksi pelin parhaista.

Potentiaalinsa hahmo kuitenkin osoitti jo ennen kuin yksikään ammattilainen oli täysin kartalla sen pelaamisesta. Smash Ultimatessa voi pelata muiden pelaajien lisäksi tekoälyvastustajia eli CPU:ta vastaan. Kazuyaa ohjaava CPU on osoittautunut jopa Smash-ammattilaisille haastavaksi vastukseksi.

Lukuisat pelin ammattilaiset ovat päivitelleet tekoälyn tasoa sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Panda Globalin Chris ”WaDi” Boston osoitti kunnioitustaan CPU-Kazuyan taidoille.

Yhtä yllättynyt tekoälyn vaikeudesta oli entinen Smash-ammattilainen ja nykyinen sisällöntuottaja Nairoby ”Nairo” Quezada. Amerikkalaispelaaja julkaisi eilen videon, jolla hän ihmettelee ja käy läpi CPU-Kazuyan taitoja.

Kazuyan tekoälyn vaarallisuus kumpuaa todennäköisesti hahmon vaikeustasosta. Pelaajan käsissä Kazuyan ohjaukseen tarkoitettujen komentojen toteuttaminen on haastavaa, mutta tekoäly kykenee käyttämään kaikkia hahmon hyökkäyksiä ongelmitta.

Smash Ultimaten alkuaikoina tekoälyt aiheuttivat niin ikään ongelmia pelaajille. CPU-vastustajat olivat alussa niin voimakkaita, että pelijulkaisija Nintendo päätti heikentää niitä päivityksessä pian pelin julkaisun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?