Onko tässä mitään järkeä? Kiinalais­keräilijä maksoi kahdesta video­pelin aseesta 780 000 dollaria

Kiinalainen Counter-Strike-pelaaja maksoi pelin sisäisen aseen maalauksesta ennätyshinnan.

Kiinalainen Counter-Strike-pelaaja maksoi kahdesta videopelin aseesta hurjat 780 000 dollaria.

29.6.2021 10:22

Kaksi Counter-Strike: Global Offensive -pelin skiniä eli asetta ulkonäkömuokkauksineen on myyty yhteensä 780 000 dollarilla. Kahden kiinalaispelaajan välinen kauppa toteutettiin käteisellä ja se on tiettävästi CS:GOn historian suurin julkinen skinikauppa.

Kaupassa omistajaa vaihtaneet skinit olivat AWP:n Dragon Lore sekä AK-47:n Case Hardened. Molemmat skinit ovat jo itsessään arvokkaita, mutta tällä kertaa niihin oli kiinnitetty neljä kappaletta vuoden 2014 EMS One Katowice -majorin yhteydessä myytyjä Titan-joukkueen holo-erikoistarroja.

Tarra on yksi harvinaisimmista koko pelissä. Pelkästään paketti, josta tarran voi mahdollisesti saada, maksaa monta tuhatta euroa. Titan-tarroja on tiettävästi myyty yli 10 000 dollarin kappalehinnalla.

CS-skinejä on nykyisin satoja erilaisia, mutta eniten kauppaa käydään ase-, hanska- ja puukkoskineillä. Pääasiassa hinnat liikkuvat muutamista euroista aina useisiin tuhansiin, mutta harvinaisimmista skineistä maksetaan reilusti enemmän.

Lue lisää: CS-pelaajalta ryöstettiin skinejä 20 000 dollarin edestä – näillä vinkeillä vältyt samalta kohtalolta

Skinit on jaettu viiteen kuntoluokkaan, jotka ovat järjestyksessä huonoimmasta parhaimpaan: reissussa rähjääntynyt, aikansa elänyt, kentällä kokeiltu, vähän käytetty ja suoraan tehtaalta.

Aseskineistä ei saa hyötyä pelissä ja niiden vaikutus on pelkästään kosmeettinen. Tästä huolimatta keräilijät ovat maksaneet ennenkin huimia summia harvinaisista skineistä.

Tammikuussa roflm0nster-niminen Twitter-käyttäjä myi oman Case Hardened -mallin AK:nsa 150 000 dollarin hintaan. Aiemmin esimerkiksi ruotsalainen YouTube-tähti Anomaly myi oman samankaltaisen aseensa 32 000 dollarilla.

Lue lisää: Videopelin aseesta maksettiin 123 000 euroa – myyjä kertoo, miksi joku maksoi siitä niin paljon

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?