CS-supertähti venyi hurjaan suoritukseen viikonlopun suurturnauksessa - Esports - Ilta-Sanomat

CS-supertähdeltä veret seisauttava suoritus suur­turnauksessa – ”Eihän tällaista voi tapahtua”

Kenties maailman paras Counter-Strike-pelaaja Aleksandr Kostyliev toteutti suurturnauksen pudotuspeleissä uskomattoman peliliikkeen.

Counter-Strike-supertähti Aleksandr Kostyliev venyi viikonlopun suurturnauksessa uskomattomaan suoritukseen.

21.6. 11:52

Maailman parhaaksi Counter-Strike-pelaajaksi usein kutsuttu Aleksandr ”s1mple” Kostyliev pelasi viikonlopun suurturnaus Blast Premier: Spring Finals 2021:ssa joukkueensa Na’vin riveissä. Turnauksesta joukkueelle tarttui mukaan hopeamitali, mutta Kostylievin suoritus loppuottelua edeltäneessä pelissä varasti kaikkien huomion.

Kostylievin joukkue pelasi G2 Esportsia vastaan turnauksen alemman kaavion finaalissa. Ratkaisevassa kolmannessa kartassa Nukessa Na’Vi oli pisteen päässä voitosta, mutta G2 oli vain kahden kierrosvoiton päässä pelin tasoittamisesta.

Kostyliev joutui epäonnekseen yksi vastaan neljä -tilanteeseen ahtaalle B-pommipaikalle, jossa hän oli G2:n joukkueen piirittämä. Ukrainalaistähti onnistui kuitenkin kääntämään tilanteen päälaelleen.

Yksin taistellut Kostyliev ampui kaksi B-pommipaikkaa halussaan pitänyttä pelaajaa ottaen samalla mittavasti vahinkoa. Kolmas vastustaja yllätti ukrainalaisen suoraan selän takaa, mutta Kostyliev kääntyi ympäri ja ampui puolustajan hämmästyttävän nopeasti. Supertähti niittasi pommia purkaneen viimeisen vastustajan vain 0,1 sekuntia ennen purkamisen päättymistä. Tilanteen päätyttyä hänellä oli kahdeksan elämäpistettä jäljellä.

Katso tästä Kostylievin peliliikkeet:

Hurjan juhlimisen sijaan tilanteen voitettuaan Kostyliev otti kylmän viileästi kuulokkeet päästään ja nousi pois tuoliltaan. Tunteellisimman reaktion esittikin selostaja Anders Blume, joka ei äänensävystään päätellen kyennyt käsittelemään tapahtunutta.

Sosiaalisessa mediassa Kostylievin suoritusta ylistettiin.

– En voi uskoa että s1mple pystyi tuohon ja samalla koko maailma tunsi sen tapahtuvan, CS-analyytikko ja entinen ammattipelaaja Mathieu ”Maniac” Quiquerez twiittaa.

– Älä koskaan epäile s1mpleä, ammattilaispelaaja Nathan ”NBK-” Schmitt puolestaan kommentoi.

– Harmittaa G2:n puolesta. He olivat parempi joukkue, mutta vastassa oli paras tähän peliin ikinä koskenut pelaaja, esports-toimittaja Duncan ”Thorin” Shields sanoi.

Lue lisää: Tässä ovat maailman parhaat CS-pelaajat: Kärjessä tuttu kolmikko, suomalaiset jäivät listan ulkopuolelle

Lue lisää: Sivusto nimesi kaikkien aikojen CS:GO-pelaajat – todellinen supertähti jätettiin pois

Kostylievin hurjasta suorituksesta alemman kaavion finaalissa huolimatta loppuottelussa vastaan tullut maailman ykkösnimi Gambit Esports oli lopulta parempi. Gambit vei turnausvoiton kartoin 2-0 (16-12 Dust II, 16-11 Mirage) ja kuittasi itselleen 225 000 dollaria. Na’Vi sai hopeasijastaan palkintorahaa 85 000 dollaria.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?