Aleksi Virolaisen joukkue taisteli suurturnauksen finaaliin – päättyykö yli kahden vuoden odotus?

Counter-Strike -pelaaja Aleksi Virolaisen joukkue OG pelaa tänään suuren IEM Summer -turnauksen finaalissa.

Suomalaisen Aleksi Virolaisen edustama Counter-Strike-joukkue OG taistelee sunnuntaina turnausvoitosta.

13.6.2021 9:30

Suomalaisen Counter-Strike-tähden Aleksi ”Aleksib” Virolaisen edustama OG on selviytynyt suurturnaus IEM Summerin finaaliin.

Välierissä OG kukisti ranskalaisjoukkue Team Vitalityn kolmessa kartassa (19-17 Dust II, 9-16 Mirage, 16-10 Overpass). Ottelun avainpelaaja oli OG:lle puolalainen Mateusz ”mantuu” Wilczewski, jonka rating oli 1,22.

Vitalityn tavanomainen ykköstykki Mathieu ”ZywOo” Herbaut oli puolestaan poikkeuksellisen vaisu ja ylsi vain ratingiin 1,02, joka on selvästi alle hänen keskimääräisen suoritustasonsa. Hänen sijastaan taakkaa kantoi Kévin ”misutaaa” Rabier, jonka 1,14 ratingin suoritus ei riittänyt voittoon.

Sunnuntaina kello 17 alkavassa finaalissa OG kohtaa HLTV:n ylläpitämän maailmanlistan ykkösnimen Gambit Esportsin. Lohkovaiheessa heikommin pelannut Gambit vaikutti heränneen pudotuspeleihin ja joukkue kaatoi puolivälierissä OG:lle lohkofinaalin hävinneen Evil Geniusesin sekä jyräsi välierissä G2:n.

Turnausfinaali on OG:lle toinen perättäinen, mutta ensimmäinen todellinen ykköstason loppuottelu. Joukkue voitti huomattavasti pienemmän Spring Sweet Springin kesäkuun alussa.

Lue lisää: 1,5 vuoden odotus ohi: Aleksi Virolaisen OG:lle turnausvoitto

Virolaiselle turnausvoitto olisi helposti hänen uransa suurin. Nuori pelinjohtaja voitti ENCEn riveissä palkintosummiltaan samaa luokkaa olleen BLAST Pro Series: Madridin toukokuussa 2019, mutta osallistuvien joukkueiden taso on nyt käytävässä IEM Summerissa huomattavasti korkeampi.

Samalla turnaus olisi yksi suurimmista ellei suurin suomalaispelaajan voittama koko Counter-Striken nykyversion historiassa. Saman kokoluokan voittoja ovat ainoastaan Aleksi ”allu” Jallin silloisen FaZe-joukkueen voitto StarSeries 3:ssa vuonna 2017 sekä Miikka "suNny" Kempin Mousesportsin voittama ESL One: New York vuonna 2018.

Finaali pelataan paras viidestä -otteluna ja se alkaa kello 17. Suomeksi ottelun näyttää suorana Telia. Turnauksen voittaja kuittaa itselleen palkintorahaa 100 000 dollaria, kun taas hopeasija joutuu tyytymään 42 000 dollariin. Palkintorahojen ohella jaossa on ESL Pro Tour- ja BLAST Premier -karsintapisteitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?