FC Schalke 04 kauppaa League of Legends -joukkuettaan ja liigapaikkaa 30 miljoonalla dollarilla - Esports - Ilta-Sanomat

Kriisiin ajautunut futisjätti myy pelijoukkuettaan – hintalappu 30 miljoonaa euroa

FC Schalke 04:n edustaja on vahvistanut neuvottelut League of Legends -joukkueen myynnistä, mutta päätöstä ei ole vielä tehty.

Schalke 04:n LoL-joukkue saattaa olla pian historiaa.

8.6. 20:15

Saksalainen jalkapalloseura FC Schalke 04 on myymässä League of Legends -pelijoukkueensa ja LEC-liigapaikan hurjalla summalla, kirjoittaa Bild.

Bildin saamien tietojen mukaan Schalke saa liigapaikan ja joukkueen myynnistä 30 miljoonaa euroa. Seura maksoi Bildin mukaan Euroopan ykkösliigan kisapaikasta muutama vuosi sitten 8 miljoonaa euroa.

Schalken edustaja on vahvistanut The Esports Observerille myyntineuvottelut. Esports-vastaavan Tim Reichertin mukaan myynnistä ei ole vielä tehty lopullista päätöstä, mutta tilanteesta kerrotaan näillä näkymin lisää kahden viikon aikana.

Lue lisää: Kilpajoukkue vaihtoi nimensä 210 miljoonasta dollarista – uusi nimi ei kelpaa joka peliin

Ostajasta ei ole vielä tietoa tai edes huhuja. Vuonna 2019 uudistettu ja LEC-nimen alle siirtynyt Euroopan sarja on nykyisin suljettu, joten kaikkien kymmenen liigapaikan arvo on noussut merkittävästi.

LEC-liigan kesäkausi alkaa perjantaina 11.6. Todennäköisesti uusi joukkue debytoisi LEC-sarjassa vasta vuonna 2022, koska nimeä tuskin vaihdettaisiin kesken kauden.

Schalke hankki LoL-joukkueensa vuonna 2016. Joukkue putosi silloisesta pääsarjasta heti, mutta nousi takaisin sinne vuoden päästä. Viime vuosina Schalke on ollut yksi Euroopan kärkinimistä, mutta MM-kisoihin asti joukkue ei ole selvinnyt. Euroopan huippuliigasta joukkueella on yksi hopea ja yksi pronssi.

Lue lisää: Kilpapelaaja tajusi normaalina pitämänsä elämäntavan todellisen hinnan – "Kymmeniä tuhansia dollareita”

Saksan pääsarjasta tänä keväänä ensimmäistä kertaa yli 30 vuoteen pudonnut Schalke on pahoissa talousvaikeuksissa. DW:n kirjoitti huhtikuussa seuralla olevan velkaa yli 217 miljoonaa euroa. Koronatilanne on vaikeuttanut seuran tilannetta entisestään.

Seura kertoi jo helmikuussa LoL-joukkueen myynnin olevan yksi vaihtoehto taloustilanteen parantamiseksi. Silloin hinnaksi arvioitiin 20 miljoonaa nyt esillä olevan 30 miljoonan euron sijaan.

Schalke on yksi Saksan kaikkien aikojen menestyneimmistä jalkapalloseuroista. Se on voittanut kotimaassaan mestaruuden seitsemästi ja pelannut esimerkiksi Mestarien liigan välierissä vuonna 2011.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?