Huijaamisesta syytetty CS-joukkue Akuma nousi HLTV:n maailman­listalla 118 sijaa – suomalaisilla vaisu kuukausi - Esports - Ilta-Sanomat

Huijaamisesta syytetty CS-joukkue nousi maailman­listalla 118 sijaa

Huijaamisesta syytetty Akuma-joukkue nousi HLTV:n maailmanlistalla peräti 118 sijaa ylöspäin edelliseen kuukauteen verrattuna.

Akuma on tällä hetkellä Counter-Striken kuumin joukkue, muttei vakuuttavien peliotteiden vaan huijaussyytösten takia.

8.6. 14:50

Venäläinen Gambit Esports jatkaa HLTV:n ylläpitämän Counter-Striken maailmanlistan kärjessä. Gambit on kärkikymmenikön ainoa joukkue, jonka sijoitus ei ole muuttunut.

  • HLTV julkaisee viikko- ja kuukausilistaa, jota päivitetään aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina.IS seuraa joukkueiden kehitystä tarkemmin tilastoivaa kuukausilistaa ja sen muutoksia.

Gambitin lisäksi viiden parhaan joukkoon mahtuvat Natus Vincere (+2 sijaa), Heroic (-1), G2 Esports (+4) ja Astralis (-2). Flashpoint 3 -turnauksen voittanut ja kuudenneksi kivunnut mousesports (+8) oli kärkikympin kovin nousija.

Eniten kuukauden aikana listalla nousi ukrainalainen yllätysnimi Akuma (+118), joka on nyt sijalla 20. Akuma sijoittui yllättäen kolmanneksi Ivy-maiden ensimmäisessä major-karsinnassa, jossa joukkuetta syytettiin huijaamisesta. Kilpailevat joukkueet ovat tehneet joukkueesta kantelun peliyhtiölle.

Lue lisää: Joukkokantelu peliyhtiölle: Huijasiko CS-joukkue tärkeässä turnauksessa?

Lue lisää: CS-turnauksessa meni kaikki mahdollinen pieleen – julkaisija puuttui peliin

Suomalaispelaajien joukkueista korkeimmalla on sijalla 16 jatkava ja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtama OG. Jesse ”zehN" Linjalan FunPlus Phoenix (-3), HAVU Gaming (-5) ja Joonas ”doto” Forssin ENCE (-4) menettivät kaikki sijoituksia, mutta ovat yhä top30:ssä.

Top30-listan viimeisiä sijoja pitävät laskussa jo hetken aikaa olleet suosikkinimet Fnatic (-3) ja Evil Geniuses (-8), joista jälkimmäinen tosin ylsi juuri pudotuspeleihin IEM Summer -turnauksessa.

Kestosuosikki FaZe Clan on ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen pudonnut top30-listalta. Brassitähti Marcelo ”coldzera” Davidin penkityksen takia joukkueen pistesaldo riittää vain sijaan 39. FaZen listahistoria alkoi 18.1.2016, mistä lähtien joukkue on aina ollut maailman 25 parhaan joukossa.

Koronan takia listalla on huomioitu myös pienempien nettiturnausten tulokset, mikä on vaikuttanut erityisesti listan häntäpään sijoituksiin.

CS-kalenterin seuraavat suuret turnaukset ovat parhaillaan pelattava IEM Summer (3.–13.6.) ja BLAST Premier Spring Finals (15.–20.6.). Niiden jälkeen pelataan vielä IEM Cologne 2021 (6.–18.7.) ennen kuukauden kestävää kesätaukoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?