TSM vaihtaa nimeä 210 miljoonasta dollarista TSM FTX:ksi – Riot Games kielsi käytön LoLissa ja Valorantissa - Esports - Ilta-Sanomat

Kilpajoukkue vaihtoi nimensä 210 miljoonasta dollarista – uusi nimi ei kelpaa joka peliin

Esportsin kaikkien aikojen suurimmaksi diiliksi kutsutun sopimuksen myötä TSM on jatkossa TSM FTX.

TSM:n League of Legends -joukkue kuvattuna kesäkuun alussa. Joukkue ei saa käyttää LCS-liigassa uutta nimeä sponsorirajoitusten takia.

7.6. 14:35

Vuonna 2009 perustettu amerikkalainen pelijoukkue TSM (aiemmin Team SoloMid) tunnetaan jatkossa nimellä TSM FTX.

TSM otti sponsorinsa, kryptovaluuttojen välityspalvelun FTX:n osaksi nimeään 210 miljoonalla dollarilla.

Sopimus on yksi esportsin suurimmista. Forbes arvioi viime vuoden lopulla TSM:n arvon olevan noin 410 miljoonaa dollaria.

TSM:llä on joukkueita tai pelaajia Fortnitessa, Valorantissa, League of Legendsissä, PlayerUnknown's Battlegroundsissa, Rainbow Six: Siegessä, Super Smash Brosissa, Apex Legendsissä, Magic The Gatheringissä, World of WarCraftissa, Teamfight Tacticsissa ja shakissa.

Nimimuutos ei koske LoL-tai Valorant-joukkueita, jotka ovat monien mielestä kaksi TSM:n tärkeintä. Molempien pelien julkaisija on Riot Games, joka on asettanut tarkat rajat sponsorien suhteen, uutisoi DOT Esports.

Kryptovälityspalvelu ei saa näkyä millään tavalla kummankaan pelin turnauksissa, jotka järjestetään Pohjois-Amerikassa. Molempien joukkueiden pelaajat asuvat Yhdysvalloissa tai Kanadassa.

TSM:n perustaja ja toimitusjohtaja Andy ”Reginald” Dinh vahvisti Redditissä nimirajoituksen. Dinhin mukaan FTX oli Riotin linjauksesta tietoinen, mutta sillä ei ollut kokonaisuuden kannalta merkitystä.

– FTX sponsoroi LoL- ja Valorant-pelaajiamme sisällöntuotannon, sosiaalisen median, suorien lähetysten sekä yleisötapahtumien osalta. Niillä on enemmän näkyvyyttä kuin Riotin lähetyksillä, Dinh kommentoi.

Andy ”Reginald” Dinh on entinen LoL-ammattilainen ja TSM:n perustaja sekä toimusjohtaja. Nimisopimuksen on sanottu olleen esportsin historian kallein.

TSM on yksi League of Legendsin tunnetuimmista nimistä, mutta MM-kisoissa joukkue ei ole viime vuosina yltänyt odotuksista huolimatta kärkikahinoihin. TSM on voittanut Pohjois-Amerikan liigasarjan seitsemästi.

LoL-joukkueen ohella TSM on ollut viimeisen vuoden aikana kuuma nimi Valorantissa ja Rainbow: Six Siegessä, jonka juuri päättyneissä MM-kisoissa se sijoittui neljänneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?