Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG välieriin IEM Summerissa - Astraliksen yli 3,5 vuoden playoff-putki poikki - Esports - Ilta-Sanomat

Aleksi Virolainen johdatti joukkueensa välieriin – huippujoukkueen 23 turnauksen putki poikki

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen joukkue eteni neljän parhaan joukkoon IEM Summer -suurturnauksessa voittamalla B-lohkon.

Aleksi Virolaisen OG pelaa IEM Summerin voitosta. Peter Rasmussenin tähdittämän Astraliksen komea putki päättyi yli kolmen vuoden jälkeen.

7.6. 10:20

Suomalainen Counter-Strike-tähti Aleksi ”Aleksib” Virolainen johti joukkueensa OG:n välieriin IEM Summer -suurturnauksessa.

OG vei B-lohkon ykkössijan voittamalla Ninjas in Pyjamasin (16–9 Mirage), Virtus.pron (16–10 Mirage, 16–11 Overpass) ja Evil Geniusesin (14–16 Dust II, 16–6 Overpass, 16–5 Inferno).

Mateusz ”mantuu” Wilczewski ja 17-vuotias Shahar ”flameZ” Shushan olivat OG:n avainpelaajat lohkovoitossa. Wilczewskin rating on 1,41 ja Shushanin 1,37.

Lue lisää: 1,5 vuoden odotus ohi: Aleksi Virolaisen OG:lle turnausvoitto

Lohkovaiheessa nähtiin isoja yllätyksiä, joista merkittävin oli Astralis-joukkueen uskomattoman 23:n ESL-turnauksen playoff-putken päättyminen.

Astralis hävisi turnauksessa FunPlus Phoenixille ja Gambit Esportsille, voittaen välissä vain Extra Saltin. Edellisen kerran joukkue oli seurannut ESL:n pudotuspelejä sivusta joulukuussa 2017 (ESL Pro League Season 6 -finaalit).

Kotimatkalle lähtivät lisäksi muun muassa HLTV:n maailmanlistan kakkonen Heroic, Jesse ”zehN” Linjalan FunPlus Phoenix sekä Ninjas in Pyjamas.

Lohkovaiheen yllättäjät olivat viime aikoina kompuroineet Evil Geniuses ja Team Vitality, jotka ylsivät pudotuspeleihin häviten vain lohkovoion ratkaisseen ottelun. OG:n lisäksi lohkovoittoa juhli G2 Esports.

Pudotuspeleissä voitosta pelaa enää kuusi joukkuetta. Ensimmäinen kierros pelataan perjantaina, välierät lauantaina ja finaali sunnuntaina.

OG kohtaa lauantain myöhemmässä välierässä kello 21.00 joko Team Vitalityn tai Virtus.pron. G2:n vastustaja on Evil Geniuses tai Gambit Esports.

Telia näyttää ottelut suorana ja suomeksi. Perjantaina ja lauantaina ottelut alkavat kello 17.45 ja 21.00. Finaali pelataan paras viidestä -otteluna ja se alkaa kello 17.00.

250 000 dollarin palkintopotista voittajajoukkue vie 100 000. Lisäksi jaossa on ESL Pro Tour- ja BLAST Premier -karsintapisteitä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?