Valvelle joukkokantelu: Huijasiko Akuma-CS-joukkue EPIC CIS League Spring 2021 -turnauksessa? - Esports - Ilta-Sanomat

Joukkokantelu peliyhtiölle: Huijasiko CS-joukkue tärkeässä turnauksessa?

Turnauksessa pelasi 16 joukkuetta, joista 14 on allekirjoittanut vetoomuksen.

Akuma-pelaajia, kuten Sergey "Sergiz" Atamanchukia, on väitetty huijareiksi. Kuvakaappaus turnauslähetyksestä.

4.6. 10:23

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin tällä viikolla Ivy-maiden välisen Counter-Striken major-karsintaturnauksen olleen täysi katastrofi.

EPIC CIS League Spring 2021 -turnaus sai runsaasti kritiikkiä huonoista järjestelyistä, mutta erityisesti puhetta on ollut huijausepäilyjen kohteena olleesta Akuma-joukkueesta.

Lue lisää: CS-turnauksessa meni kaikki mahdollinen pieleen – julkaisija puuttui peliin

Nyt lähes kaikki turnaukseen osallistuneet joukkueet ovat allekirjoittaneet CS-julkaisija Valvelle osoitetun joukkokantelun, uutisoi HLTV.

Joukkueet vaativat Valvea tutkimaan Akumaa koskevat huijausepäilyt ja edellyttävät parempaa turnausjärjestelyä jatkossa.

Tuntematon Akuma sijoittui turnauksessa kolmanneksi voittaen esimerkiksi Na’Vin ja Virtus.pron. Akuma-pelaajien on väitetty saaneen tietoa otteluiden aikana ulkopuolisilta esimerkiksi toisen näytön välityksellä.

Venäjän esports-liitto RESF antoi Akumalle puhtaat paperit sunnuntaina, mutta vain Valven vastaus kelpaa joukkueille.

Valituksen mukaan RESF:n tutkinta ei ole hyväksyttävä, koska turnauksessa ei käytetty huijauksenesto-ohjelmaa, joukkueiden keskusteluja TeamSpeak-ohjelmassa ei tallennettu ja GOTV-seurantapalvelun viive oli joissain otteluissa vain 0–30 sekuntia, mikä mahdollistaa huijaamisen.

– Henkilökohtaisesti olen täysin varma että he huijasivat, Na’Vin valmentaja Andrii ”B1ad3” Gorodenskyi sanoi tiistai-iltana HLTV Confirmed -podcastissa.

Akuman Dimitri ”SENSEi” Shvorak on kiistänyt huijausväitteet jo kerran Twitterissä. Silloin hän sanoi joukkueensa tekevän yhteistyötä järjestäjien kanssa, jos huijausväitteitä aiotaan tutkia.

Joukkueet ovat pyytäneet Valvea tekemään yhteistyötä tutkinnassa Esports Integrity Comissionin (ESIC) kanssa. Kantelussa pyydetään myös peliyhtiöltä linjauksia turnausjärjestelyistä, esimerkiksi joukkueiden keskustelujen tallentaminen haluttaisiin pakolliseksi.

Valituksen on allekirjoittanut yhteensä 15 joukkuetta, jotka ovat 100PG, 1WIN, bankaPepsi, Entropiq, forZe, Gambit, Grond, IN.GAME, K23, Na’Vi, Nemiga, Team Spirit, Trident, Virtus.pro ja Team Unique. Viimeinen ei pelannut edes major-karsinnassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?