16-vuotiaalle Fortnite-pelaajalle jättipotti – ratkaisi perheensä rahahuolet

16-vuotias poika tienasi Fortnite-turnauksen voitosta 100 000 dollaria. Hän oli reilu viikko aiemmin kertonut julkisesti perheensä rahaongelmista.

16-vuotias Juricq "Jur3ky" Risek voitti Fortnite-turnauksesta hurjan summan.

1.6.2021 9:22

16-vuotias kroatialainen Juricq "Jur3ky" Risek voitti myöhään sunnuntai-iltana Fortnite-pelin huipputurnauksen FNCS:n Euroopan-sarjan.

Risek voitti turnauksen yhdessä serbialaisten Nikola "TruleX" Kruduljin ja Aleksa "Queasy" Cvetkovicin kanssa. Kruduljin on 18-vuotias ja Cvetkovic 19. Jokainen pelaajista palkittiin 100 000 dollarilla (noin 81 800 euroa).

Voitto ei olisi voinut tulla parempaan saumaan Risekille, joka oli reilu viikko aiemmin kuullut ikäviä uutisia.

Lue lisää: 9-vuotias Fortnite-pelaaja puhkesi itkuun suorassa lähetyksessä – sai 1459 päivän kilpailukiellon

Pelaaja kertoi 18. toukokuuta Twitterissä kuulleen äitinsä puhuneen perheen veloista, mikä antoi pelaajalle lisämotivaatiota tehdä parhaansa, jotta hän voisi muuttaa tilanteen.

– Hyvää yötä kaverit. Huomenna on joko se päivä, kun masennun tai muutan elämäni, pelaaja twiittasi turnausfinaalia edeltävänä yönä.

Pelipäivänä Risek, Kruduljin ja Cvetkovic olivat suorastaan ylivoimaisia. Kolmikko sai finaalin 12 ottelussa yhteensä 333 pistettä, joka oli 17 enemmän kuin toiseksi parhaalla.

Voiton jälkeen kroatialainen striimasi tunnelmiaan Twitchiin. Lähetyksen aikana häntä onnittelivat erittäin ylpeältä näyttänyt isä sekä herkistynyt äiti, joka antoi pojalleen useita onnittelusuukkoja.

– Ikimuistoinen ilta, pelaaja kommentoi muutama tunti voiton jälkeen.

Risek on yksi lukuisista alle 18-vuotiaista pelaajista, joka on tienannut Fortnite-turnauksista huomattavia summia. Kesällä 2019 soolopelitilan maailmanmestaruuden voitti 16-vuotias yhdysvaltalainen Kyle ”Bugha” Giersdorf, joka palkittiin kolmella miljoonalla dollarilla.

Lue lisää: 2,6 miljoonaa Fortnitessa voittaneen 16-vuotiaan äiti lähetti yhden viestin ennen h-hetkeä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?