Suosikkipeliin tulee merkittävä muutos – ”Muita pelaajia, jotka pelkäävät työnsä puolesta?” - Esports - Ilta-Sanomat

Suosikkipeliin tulee merkittävä muutos – ”Muita pelaajia, jotka pelkäävät työnsä puolesta?”

Overwatch 2 -pelissä joukkuekokoa on yllättäen ja ammattilaispelaajien harmiksi pienennetty. Päätös koskettaa erityisesti yhden tietyn hahmoluokan ammattilaisia.

Fusion-joukkueen Gael ”Poko” Gouzerch on yksi muutosta kommentoineista pelaajista. Winston kuuluu pelin tunnetuimpiin tank-hahmoihin.

24.5. 13:36

Blizzard Entertainment esitteli viime viikolla tulevaa Overwatch 2 -peliä. Uusien karttojen ja pelitilojen ohella isoin ilmoitus koski joukkuekokoa.

Vuonna 2016 julkaistussa Overwatchissa on pelannut vastakkain kaksi kuuden hengen joukkuetta, mutta tulevassa jatko-osassa joukkueissa on yksi pelaaja vähemmän. Jatkossa joukkue koostuu kahdesta hyökkääjästä, kahdesta tukihahmosta ja yhdestä tankista eli normaalia enemmän kestävästä hahmosta.

Aiemmin tankkeja pelasi kerrallaan kaksi. Pelin ohjaajan Aaron Kellerin mukaan toisen tankin poistaminen tekee pelin ymmärtämisestä helpompaa eli peliä halutaan yksinkertaistaa. Tank on ollut jo pitkään vähiten suosittu hahmoluokka sen haasteellisuuden takia.

Joukkuekoon vaihtuessa myös tank-hahmoihin on luvassa muutoksia. Osasta hahmoja tehdään kestävämpiä ja toisista vahvempia. Hahmokohtaisiin kykyihin on luvassa myös muutoksia.

Näin Overwatch 2:ta esiteltiin torstaina:

Tulevat muutokset mietityttävät ennen kaikkea vuonna 2018 alkaneen Overwatch Leaguen ammattilaispelaajia. Liigassa on 20 joukkuetta, joiden palkkalistoilla on Liquipedian mukaan yhteensä 50 tank-pelaajaa.

Monet liigan tank-pelaajat pelkäävät muutoksen takia työpaikkansa puolesta varsinkin kun monet joukkueet ovat leikanneet ensimmäisten kausien jälkeen budjetteja.

Tähän asti tank-pelaajat on jaettu pää- ja sivurooleihin, joilla molemmilla on omat hahmonsa ja ne toimivat keskenään hyvin yhdessä. Pääroolin pelaajat ovat olleet etulinjassa luomassa tilaa ja puolustamassa omiaan. Sivutankit taas toimineet muun joukkueen ja päätankin tukena.

– Muita tank-pelaajia, jotka pelkäävät työnsä puolesta? kysyi Gael ”Poko” Gouzerch.

– Blizzard irtisanoi juuri enemmän pelaajia kesken kauden kuin LA Valiant, virnuili valmentaja Max ”Unter” Unterwurzacher.

– Onnea matkaan nykyiset OWL-tankit ja tulevat OWL-ammattilaiset – tulette tarvitsemaan sitä, puhahti sisällöntuottaja ja entinen valmentaja Justin ”Jayne” Conroy.

Säästäväisimmät joukkueet saattavat jatkossa tyytyä yhteen tankkiin. Asiaan liittyvissä keskusteluissa on kuitenkin huomautettu ainakin kahdelle tank-pelaajalle olevan tarvetta jatkossakin. Pelissä on tällä hetkellä kahdeksan tank-hahmoa, joten yksi pelaaja ei voi oppia pelaamaan niillä kaikilla erinomaisesti.

Vuonna 2019 esitellylle Overwatchin jatko-osalle ei ole annettu julkaisupäivää, mutta yhtiön mukaan katseet voi jo suunnata ainakin vuoteen 2022. Overwatchia on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta. Räiskintäpeli on saatavilla pc:n lisäksi Nintendo Switchille, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?