ENCElle pitkästä aikaa turnausvoitto – Aleksi ”allu” Jallin paikkaaja hurjassa iskussa - Esports - Ilta-Sanomat

ENCElle pitkästä aikaa turnausvoitto – Aleksi Jallin paikkaaja liekeissä

ENCE pelasi turnauksen normaalista poikkeavalla kokoonpanolla, kun Aleksi ”allu” Jallin tilalla nähtiin puolalainen Olek ”hades” Miskiewicz.

ENCEn edellinen turnausvoitto oli lähes kahden vuoden takaa. Kuvassa israelilaispelaaja Lotan ”Spinx” Giladi, joka hankittiin vuodenvaihteessa osaksi uutta kansainvälistä kokoonpanoa.

14.5. 17:12

ENCEn Counter-Strike-joukkue kruunattiin perjantaina LOOT.BET Season 9:n voittajaksi. Voitosta suomalaisorganisaatio sai 25 000 dollaria.

Suoran kutsun pudotuspeleihin saanut ENCE voitti puolivälierissä Skaden, välierissä Dignitasin ja finaalissa Fiendin. ENCE voitti molemmat finaalikartat eli Overpassin ja Trainin lukemin 16–6.

ENCE pelasi turnauksen puolalaisen Olek ”hades” Miskiewiczin kanssa, joka korvasi yllättäen tauolle jääneen Aleksi ”allu” Jallin. Miskiewicz oli ENCEn paras pelaaja turnauksessa.

Puolalaispelaaja teki vahinkoa 82,8 pistettä per kierros, otti jokaista kuolemaa kohden 1,75 tappoa ja rating oli seitsemän kartan jälkeen peräti 1,34. Miskiewicz pelaa Jallin tavoin tarkkuuskiväärillä.

Miskiewiczin lisäksi turnausvoiton makuun pääsivät suomalainen Joonas ”doto” Forss, tanskalainen Marco ”Snappi” Pfeiffer, israelilainen Lotan ”Spinx” Giladi ja puolalainen Pawel ”dycha” Dycha. Joukkuetta valmentaa Eetu ”sAw” Saha.

Turnausvoitto oli ENCEn ensimmäinen sitten kesäkuun 2019 päättyneen suomalaisturnauksen Telia Esports Seriesin. Väliin mahtui kaksi jaettua karsintavoittoa Elisa Invitational Spring 2020- ja BLAST Premier Spring: Showdown 2020 -turnauksista, mutta niissä ei pelattu minkäänlaista finaalia.

Liquipedia on listannut LOOT.BET Season 9:n niin sanotuksi B-tason turnaukseksi, joissa ei kisaa kaikista kovimmat joukkueet. HLTV:n top30-listalta mukana oli viisi joukkuetta: Entropiq (20.), SKADE (22.), Dignitas (24.), ENCE (26.) ja Endpoint (27.).

ENCEn seuraava turnaus on Elisa Invitational Summer, jonka seuraava turnausvaihe alkaa 3. kesäkuuta. Vielä ei ole tietoa pelaako joukkue turnauksessa Jallin, Miskiewiwczin tai jonkun muun pelaajan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?