Tatu Partasen kommentti: Jääkö tauko ikuiseksi vai vieläkö löytyy virtaa? Aleksi Jallilla on nyt edessä iso päätös - Esports - Ilta-Sanomat

Kommentti: Aleksi Jallilla on edessä iso päätös – jääkö tauko ikuiseksi vai vieläkö löytyy virtaa?

Aleksi ”allu” Jalli on merkittävän päätöksen äärellä, kun hänen joutuu pohtimaan uransa tilannetta ja jatkoa, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Tatu Partanen.

Aleksi ”allu” Jalli ilmoitti yllättäen keskiviikkona jääneensä tauolle, jonka aikana hänellä on paljon mietittävää koskien uransa jatkoa.

15.5. 12:00

Counter-Striken kautta aikojen menestyneimpiin suomalaispelaajiin lukeutuva Aleksi ”allu” Jalli shokeerasi fanejaan keskiviikkona, kun hän ilmoitti täysin yllättäen jättäytyvänsä tauolle.

Jalli kertoi syyksi jaksamisensa. Tauon pituutta ei ole määritelty, joten se voi kestää mitä tahansa parista viikosta loputtomiin. Jaksaminen on ollut koetuksella kiireisen kalenterin lisäksi eri kohujen takia.

Niistä tuorein on viime vuoden joulukuulta, jolloin Jalli vieraili HLTV Confirmed -podcastissa. Suorana tehdyn podcastin aikana entisten joukkuetoverin lataamat kommentit aloittivat hurjan somemyllytyksen, joka johti silloisen kokoonpanon hajoamiseen.

Palvelimen ulkopuoliset seikat sivuuttaen ENCEn menestys on ollut jo puolentoista vuoden ajan alle odotusten sekä pelillisesti että tulosten osalta. Se on varmasti syönyt Suomen menestyneimmän ja kokeneimman pelaajan motivaatiota.

ENCEn kannalta Jallin tauko osuu hankalaan ajankohtaan. Uusi kansainvälinen kokoonpano on ollut kasassa vuoden alusta asti, joten tiimi joutuu nyt miettimään suuntaansa uusiksi ilman nimikkopelaajaa ja ENCEn kasvoja.

Määrittelemätön tauon pituus luo samalla hankaluuksia kokoonpanon jatkoa ajatellen. ENCE ei ole mukana yhdessäkään ykköstason turnauksessa ennen kesätaukoa, joka alkaa heinäkuun puolivälissä.

On täysin mahdollista, että syyskaudeksi ENCEn riveihin palaa levännyt Jalli. Tauko voi myös kestää loppuvuoteen tai pidempäänkin, jos Jalli edes palaa enää ENCEn riveihin.

28-vuotias Jalli on pelannut kahdesti major-finaalissa, mutta hävinnyt molemmilla kerroilla. Syksyllä hän kertoi IS:lle major-voiton olevan uratavoitteista suurin.

28-vuotias Jalli miettii varmasti taukonsa aikana, vieläkö hänellä on halua ja energiaa kilpailla tosissaan CS:n huipulla. Hän lähestyy monelle lopettaneelle tavanomaista 30 vuoden rajapyykkiä, ja hänellä on kotona pieni lapsi ja avovaimo.

Kilpapelaajan työ vaatii huipputasolla paljon aikaa. Mikäli hän päättäisi esimerkiksi perhesyistä tässä kohtaa lyödä hanskat tiskiin, olisi päätös ymmärrettävä ja jopa kunnioitettava.

Huippupelaajien pidemmät tauot ylipäätään harvoin onnistuvat, mutta poikkeuksia on toki nähty. Jalli on henkilönä sellainen, jonka voisi kuvitella siihen pystyvän. Se voi kuitenkin vaatia ihan uuden alun.

Mikäli suomalainen tarkkuuskiväärilegenda haluaisi luoda nahkaansa yli kolmevuotisen ENCE-pestin jälkeen muualla, löytyisi ulkomailta varmasti pelipaikka. Jalli on pelannut pääosan ENCEn vaikeasta ajanjaksosta hyvin, joten hän on kansainvälisesti yhä relevantti nimi.

ENCEn osalta seuraavat siirrot ovat erittäin vaikeita. Kauanko joukkue on ensinnäkin valmis odottamaan tähtinimeään? Jallin tilalla pelaa toistaiseksi puolalainen 21-vuotias Olek ”hades” Miskiewicz, joka johdatti jo ENCEn ensimmäiseen turnausvoittoon lähes kahteen vuoteen.

Miskiewicz ja Jalli ovat molemmat tarkkuuskivääripelaajia, joten molemmille ei ole tilaa joukkueessa. Jos joukkueen ja erityisesti Miskiewiczin hyvät otteet jatkuvat, voivat ENCEn päättäjät joutua miettimään kesätauon aikana vakituisempaa muutosta.

Mikäli Jallin ura päättyy tähän, hän jää historiankirjoihin maailmaa nähneenä, erittäin arvostettuna tarkkuuskiväärilegendana ja kaksinkertaisena major-hopeamitalistina. Tulevasta päätöksestä huolimatta hän on toistaiseksi Suomen menestynein ja tunnetuin CS:GO-pelaaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?