Valve ei hyväksynyt ESL:n ja DreamHackin sooloilua: Dota 2:n ammattilaissarjan kiistelty sääntömuutos peruttiin pikaisesti - Esports - Ilta-Sanomat

Kilpapelin sääntöjä muutettiin salamyhkäisesti: Yksi joukkue otti hyödyn irti ja raivo repesi – peliyhtiölle tuli kiire

Valve ei katsonut hyvällä kahden turnausjärjestäjän sääntömuutosta, jonka perusteella Dota 2 -valmentajat saivat keskustella otteluiden aikana.

Johan ”n0tail” Sundstein on OG:n kapteeni ja Dotan kaikkien aikojen menestynein pelaaja. Hän oli erityisesti tyrmistynyt turnausjärjestäjien ja Alliancen toimista.

13.5. 12:00

Peliyhtiö Valve on puuttunut Dota 2:n kohuttuun sääntömuutokseen, joka salli valmentajien kommunikoinnin pelaajille otteluiden aikana.

Euroopan-liigojen järjestäjät ESL ja DreamHack ilmoittivat keskiviikkona peruvansa sääntömuutoksen Valvelta saadun ohjeistuksen mukaan. Muutos ei vaikuta jo pelattuihin otteluihin tai niiden tuloksiin.

– Valmentajat saavat kommunikoida pelaajien kanssa vain hahmovalinnan loppuun asti. Tämän päätyttyä valmentajat eivät saa kommunikoida tai olla yhteyksissä pelaajiin (esimerkiksi olla samassa puheohjelmassa pelaajien kanssa) ennen kuin ottelu on päättynyt, sanotaan päivitetyssä sääntökirjassa.

Yhtiöt olivat muuttaneet sääntöä, jotta ohjeistus koskien valmentajien kommunikointia olisi linjassa muiden pelien, kuten Counter-Striken, kanssa. CS-valmentajat saavat pääosissa turnausta pitää jatkuvasti yhteyttä pelaajiin.

Sääntömuutosta ehdittiin ihmetellä vajaa vuorokausi. Kohu alkoi, kun eräs Reddit-käyttäjä teki Dota2-alueelle keskusteluketjun koskien Alliance-joukkueen valmentajaa Peter ”PPD” Dageria.

Ketjussa käyttäjä kummasteli, miksi tai miten Dager keskustelee ottelun pelaajien kanssa, kun se on aiemmin ollut kiellettyä. Pian selvisi että vain Alliance oli ottanut hyödyn irti merkittävästä sääntömuutoksesta, jota moni joukkue ei ollut edes tajunnut.

Muutoksesta kerrottiin ennen Euroopan-liigan uuden kauden alkua joukkueille lähetetyssä sähköpostissa. Muutos oli mainittu osana sähköpostin tekstiosuutta, eikä sitä nostettu erikseen esille liitteenä olleessa sääntökirjassa, kertoi OG:n toimitusjohtaja Juan M.R. Luna.

Valmentajan kanssa kommunikointi läpi ottelun on iso muutos, joka vaikuttaa merkittävästi pelaamiseen ammattilaisjoukkueen näkökulmasta. Tämän takia monet pelaajat, kuten kaksinkertainen maailmanmestari ja OG-joukkueen tanskalaiskapteeni Johan ”n0tail” Sundstein, ihmettelivät Alliancen päätöstä hyödyntää sääntömuutosta.

Sundstein kutsui eräässä twiitissä epäsuoraan Alliance-pelaajia huijareiksi, joita hän ei arvosta pätkän vertaa. Hän myöhemmin tarkensi kommenttejaan todeten, että vaikka Alliance ei rikkonut sääntöjä, olisi joukkueen tullut toimia yhdessä muiden kanssa.

Tanskalaispelaaja ihmetteli myös, miksi näin suurta sääntömuutosta ei tehty kunnolla näkyväksi, jotta se olisi varmasti kaikkien tiedossa.

Valve on aiemmin tehnyt muutoksia valmentajien kommunikointiin Counter-Striken osalta. Yhtiö on kieltänyt valmentajia viestimästä pelaajien kanssa kesken otteluiden.

Yhtiön linjaus koskee ainoastaan vain major-arvoturnausta tai siihen liittyviä karsintoja. Tämän takia kaikki merkittävät CS-turnausjärjestäjät ovat toistaiseksi ainakin jättäneet noudattamatta Valven linjausta omissa turnauksissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?