ENCElle kova takaisku – CS-joukkueen kulmakivi Aleksi ”allu” Jalli jättäytyy toistaiseksi tauolle - Esports - Ilta-Sanomat

Aleksi ”allu” Jalli jää sivuun ENCEstä – välirikko entisten joukkuekavereiden kanssa vaikutti päätökseen

Aleksi ”allu” Jalli pitää taukoa pelaamisesta. ENCEssä hänen paikkansa ottaa toistaiseksi 21-vuotias puolalainen.

Aleksi ”allu” Jalli, 28, jää toistaiseksi sivuun ENCEn Counter-Strike-joukkueesta.

12.5. 12:13

ENCEn Counter-Strike-joukkueen tähtinimi Aleksi ”allu” Jalli, 28, on jättäytynyt määrittelemättömän pituiselle tauolle.

Syyksi hän on kertonut jaksamisensa, johon on vaikuttanut muun muassa viime vuoden lopulla tapahtunut välirikko entisten joukkuetovereiden kanssa.

– Tämä on ollut yksi urani vaikeimmista päätöksistä, mutta vuoden 2020 loppu ja hektiset vuodet [sitä ennen] vähäisillä tauoilla ovat vaikuttaneet minuun. Jatkaminen ilman asianmukaista lepoa ja asioiden pohtimista on johtanut siihen, että olen erittäin loppu ja väsynyt sekä palvelimella, että sen ulkopuolella, Jalli kommentoi päätöstään.

Joulukuussa 2020 Jalli puhui ENCEn vaikeasta vuodesta suorana tehtävästä HLTV Confirmed -podcastissa. Kesken ohjelman penkillä ollut Jere ”sergej” Salo kommentoi, ettei Jalli ole niin vaaraton ja yksinkertainen ihminen kuin monet luulevat. Hän myös lisäsi ettei kaikkea konkarin sanomaa kannata uskoa.

Salon twiittejä kommentoivat nopeasti ENCEn silloiset sekä entiset pelaajat. Jalli kertoi IS:lle yllättyneensä Salon ulostulosta, jonka taustoista hän ei vielä silloin tiennyt tarkemmin.

Tapahtumien seurauksena silloinen kokoonpano hajosi. Vuodenvaihteessa alkoi uudelleenrakennus, jonka päätteeksi ENCE hankki kolme pelaajaa ulkomailta. Kokoonpano on nyt ensimmäistä kertaa kansainvälinen.

Tarkkuuskivääripelaajana tunnettu Jalli on pelannut ENCEssä maaliskuusta 2018 asti. Hän on alkuperäisen kokoonpanon ainoa jäljellä oleva pelaaja ENCEssä.

ENCE on tällä hetkellä HLTV:n maailmanlistan sijalla 26. Joukkueen vuosi on sujunut vaihtelevasti: ESL Pro Leaguessa ENCE ylsi pudotuspeleihin, mutta hävisi avauskierroksella Virtus.prolle, vaikka johti ratkaisevaa karttaa 15–3 ja oli kierroksen päässä voitosta.

ESL Pro Leaguen ohella joukkue on pelannut pienempiä turnauksia, jotka ovat päättyneet kerta toisensa jälkeen pettymyksiin. Kovimmat saavutukset ovat välieräsijoitukset BLAST Nordic Mastersissa ja Elisa Invitational Springissä sekä toinen sija European Development Championship 3:ssa.

Suomalaisen paikan kokoonpanossa ottaa toistaiseksi 21-vuotias Olek ”hades” Miskiewicz, joka on pelannut aiemmin Wisla Krakow -joukkueessa.

Puolalainen debytoi tänään kello 17.50, kun ENCE kohtaa SKADE-joukkueen Loot.BET Season 9 -turnauksen puolivälierissä. ENCEn seuraava vahvistettu turnaus on Elisa Invitational Summer 2021, joka alkaa joukkueen osalta 3. kesäkuuta.

ENCEn CS-joukkue on toistaiseksi:

  • Joonas ”doto” Forss (Suomi)

  • Marco ”Snappi” Pfeiffer (Tanska)

  • Lotan ”Spinx” Giladi (Israel)

  • Paweł ”dycha” Dycha (Puola)

  • Olek ”hades” Miskiewicz (Puola)

  • Eetu ”sAw” Saha (Suomi), valmentaja

  • Aleksi ”allu” Jalli (Suomi), tauolla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?