Rainbow Six: Siegen MM-kisahotellissa odotti haiseva yllätys ja homeinen ruoka – pelaajat purkavat hämmennystään - Esports - Ilta-Sanomat

MM-kisahotellissa odotti haiseva yllätys ja homeinen ruoka – pelaajat purkavat hämmennystään someen

Pariisissa pelattavan Rainbow Sixin MM-turnauksen hotellihuoneet eivät ole olleet monien pelaajien mieleen.

Rainbow Sixin MM-kisahotellista on riittänyt puhetta sosiaalisessa mediassa.

11.5. 12:30

Rainbow Six: Siegen MM-turnaus eli Six Invitational alkaa tänään Pariisissa. Jo kertaalleen lykätyt kisat järjestetään koronapandemian takia poikkeusjärjestelyin.

Turnaus järjestetään 11.–23. toukokuuta kokonaan ilman yleisöä. Lohkovaihe pelataan hotellissa ja pudotuspelit Palais Brongniartissa, jossa Pariisin pörssi toimi vuoteen 1987 asti. Joukkueet ovat käytännössä koko kisan ajan eristyksissä hotellissa.

Hotellihuoneet eivät ole kuitenkaan olleet odotetussa kunnossa. Pelaajat ovat harjoitelleet hotellihuoneista käsin, vaikka kaikissa ei ole ollut kunnolla tilaa pelitietokoneelle ja tarvikkeille.

Muun muassa Reon ”Anitun” Sakai, Juhani ”Kantoraketti” Toivonen ja Stéphane ”Shaiiko” Lebleu ovat jakaneet Twitteriin kuvia hotellihuoneisiin rakentamistaan harjoittelupisteistä. Monet ovat kummastelleet, miksi pelijulkaisija Ubisoft tai turnausjärjestäjä ESL ei ole ottanut asiaa huomioon hotellia varatessa.

Osa pelaajien hotellihuoneista on selvästi myös remontin tarpeessa. Braden ”Chala” Davenportin jakamassa videossa vessan pesuallas vuotaa lattialle. Dylan ”Bosco” Bosco huoneessa taas seinälamppu on irronnut rumasti seinästä.

TSM:n valmentaja Bryan ”Merc” Wrzek paljasti hänen kerroksestaan katkenneen sähköt, koska selostaja Geo ”Geo” Collinsin huoneen pistorasia oli syttynyt tuleen.

Gabriel ”LaXInG” Mirelez puolestaan on valittanut Ubisoftin järjestämistä ruokatarjoiluista useampaan otteeseen. Pelaajan mielestä annokset ovat olleet liian pieniä, yksitoikkoisia ja hänen saaneen myös homeista ruokaa.

Mirelez tiedosti voivansa hyödyntää huonepalvelua, josta pelaajat maksavat itse, mutta ihmetteli silti ruokatarjontaa. Hän myös paljasti löytäneensä sisäänkirjautumisen jälkeen vessanpöntöstään haisevan yllätyksen.

Todennäköisesti ongelmat koskettavat yksittäisiä huoneita, mutta järjestelyt ovat ihmetyttäneet somessa. Six Invitational on Rainbow Sixin ykkösturnaus ja yksi koko esportsin suurimmista tapahtumista vuosittain.

MM-turnaukseen piti osallistua 20 joukkuetta, mutta lopullinen osallistujamäärä on 18. Australialainen Wildcard Gaming ei päässyt Pariisiin matkustusrajoitusten takia, Virtus.pro puolestaan joutui perumaan osallistumisensa kahden pelaajan saatua viime viikolla koronatartunnan.

Ainoat suomalaispelaajat Pariisissa ovat G2 Esportsin Toivonen ja Aleksi ”UUNO” Työppönen. Viime vuonna G2 jäi sijalle 7.–8. Työppöseltä puuttuu vielä MM-mitali, mutta Toivonen juhli voittoa vuonna 2019.

G2 Esportsissa pelaavat Aleksi Työppönen (toinen vasemmalta) ja Juhani Toivonen (oikea reuna) ovat turnauksen ainoat suomalaiset.

Turnaus alkaa 11.–16.5. pelattavalla lohkovaiheella, jossa A-lohkossa pelaa kymmenen joukkuetta ja B:ssä kahdeksan. Molempien lohkojen huonoimmat joukkueet lähetetään suoraan kotimatkalle.

Kummankin lohkon neljä parasta palkitaan paikoilla 19.–23.5. pelattavien pudotuspelien voittajien kaavioon. Loput kahdeksan joukkuetta joutuvat häviäjien kaavioon, jossa pelataan veitsi kurkulla alusta asti.

Turnauksen palkintopotti on kolme miljoonaa dollaria, josta voittaja kuittaa kolmanneksen. Otteluita voi seurata Twitchin kautta englanniksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?